play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Cluj Napoca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Mărișelu Radio Someș

FOTO: Mii de oameni au protestat la Ministerul Finanțelor împotriva măsurilor fiscal-bugetare

todayseptembrie 21, 2023

Background
share close

Un număr impresionant de sindicaliști au protestat, joi, 21 septembrie 2023, în fața Ministerului de Finanțe, ca urmare a măsurilor fiscal-bugetare anunțate de Guvernul României.

,,Măsurile prevăzute în proiectul de lege fiscal-bugetar includ „tăieri de salarii și de posturi, disponibilizări, creșterea taxelor, suspendarea unor drepturi, radieri de funcții, distrugerea deliberată, inexplicabilă a instituțiilor statului și chiar vulnerabilizarea structurilor de forță ale României în plin război la granițe”, transmit sindicaliștii.

„Am decis ca loc de protest Ministerul Finanțelor pentru că este ministerul inițiator al măsurilor fiscal-bugetare care se vor adopta de Guvern prin angajarea răspunderii sau altfel spus prin evitarea dialogului social. Măsurile îi afectează pe toți românii, nu doar sectorul bugetar. Guvernul şi Parlamentul ne sfidează, în continuare, drepturile economice, sociale şi profesionale, fapt pentru care continuăm protestele! Revendicările noastre sunt cunoscute de către decidenţii politici: le-am transmis oficial, în scris, am avut întâlniri directe şi şedinţe de dialog social, inclusiv la cele mai înalte niveluri, dar soluţiile propuse de noi încă sunt tergiversate, iar rectificarea bugetară, care ar urma – conform promisiunilor guvernanţilor – să ne aducă unele drepturi salariale (neacordate la timp) la nivelul prevăzut în Legea-cadru 153/2017, se tot lasă aşteptată.”, se arată într-un comunicat al SNPPC.
”La protest participă salariați din poliție, poliție penitenciară, grefă judiciară, sport și tineret, Registrul Comerțului, CNCD, finanțe, asistență socială, administrație publică centrală și locală, mediu și alte domenii. Alături de publisind vor veni și alte organizații sindicale din Blocul Național și nu numai. Ministerul Finanțelor a fost luat cu asalt de cei care sunt considerați fraierii de serviciu, care sunt sacrificați de fiecare dată când statul este incapabil să colecteze taxe de la marii contribuabili. Sunt peste 2500 de protestatari la acest moment, care scandează împotriva măsurilor de austeritate.”, transmit, de la fața locului, sindicaliștii EUROPOL.

Ce mesaje au transmis sindicaliștii?

Protestatarii au avut asupra lor pancarte cu mesaje prin care și-au arătat dezacordul și indignarea față de noile prevederi legislative, introduse de Ministerul de Finanțe. Prin acestea, ei îi acuză de discriminare și nedreptate,  pe reprezentanții ministerului, după cum se poate observa din fotografii.  Mesajele inscripționate au fost:

 • M.A.I.,VREM DREPTATE, NU SALARII ÎNGHEȚATE!
 • NE-AM SĂTURAT SĂ NE MINȚIȚI, E TIMPUL SĂ NE PLĂTIȚI!
 • SALARIZAREA PRECARĂ GENEREAZĂ CORUPȚIE!
 • VOI VREȚI PERFORMANȚE, NOI ADUNĂM RESTANȚE!
Sursa Foto: Facebook Sindicatul Europol

Written by: Somes Radio


0%