play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

FOTO: Târgul Mare al Chiochișului a animat mii de spectatori

todayseptembrie 25, 2023

Background
share close

Târgul Mare al Chiochișului a reușit să adune mii de oameni, în acest an. În mod tradițional, administrația publică locală organizează anual acest eveniment de referință pentru gospodarii de pe Valea Meleșului.  Administrația condusă de primarul Vasile Silași a adunat și în acest an pe scena evenimentului artiști de valoare ai județului Bistrița-Năsăud, dar și pe colegii din administrația publică locală – consilierii locali și viceprimarul comunei. La manifestare a fost prezent și primarul comunei Sălciua din județul Alba, Vasile Lombrea.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de soliștii Ansamblului Folcloric ,,Dor Românesc”, al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud: Domnica Dologa, Mirela Petruș, Anuța Motofelea, Ioachim Spân, Anamaria Marti, Veronica Bălan. La manifestare au mai fost prezenți Iuliu Ciorbă, Rebeka Pop, Daria Gherman, Florin Pop, Alesia Pop, Olivia Pintea și Alexandru Pop. Spectacolul s-a desfășurat sub bagheta dirijorului Horațiu Cigu.

Se spune că, de la înălțimea unui om, orizontul apare undeva la 5 km. Dacă m-aș urca pe cea mai înaltă clădire din lume, orizontul ar fi undeva la peste 100 de km. Oare ce e orizontul? Ne uităm, vedem o linie care desparte cerul de pământ sau care unește cerul cu pământul. Astăzi cred că această linie unește cerul cu pământul și ne-a unit pe toți în acest minunat târg. Vă mulțumesc tuturor celor care ați venit astăzi din comuna Chiochiș sau în comuna Chiochiș pentru a fi alături de noi în această sărbătoare. Sunt mândru că reușesc an de an să adun atâta lume, să unesc atâția oameni de valoare care cântă pe această scenă, care organizează acest târg sau care vin să se bucure și să se întâlnească ca fii ai comunei sau ca prieteni ai noștri.”, a transmis primarul Vasile Adrian Silași.

 

Written by: Somes Radio


0%