keyboard_arrow_rightFURTUNILE VIOLENTE AU FĂCUT PAGUBE ÎN MAI MULTE LOCALITĂȚI CLUJENE – Vezi ce reguli trebuie să respectăm ca să nu fim răniți pe timp de vreme rea
La Gherla, pe strada Alexandru Vlahuță, acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt și s-a prăbușit pe stradă, avariind câteva mașini. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Pompierii clujeni au avut astăzi solicitări pentru degajarea arborilor de pe drumurile naționale sau județene. Ei au intervenit în localitățile Huedin (1 arbore pe DN1 E60, la ieșire din oraș); Mărișel (1 arbore pe DJ 107), Măcicașu (2 arbori), Ciurila (1 arbore), Dej (1 arbore) Gherla (1 arbore).
Totodată, pompierii au intervenit pentru degajarea unui acoperiș care a ajuns pe drum în localitatea Livada.
De astăzi 13 iulie, ora 15:00 și până vineri, 14 iulie, ora 8:00, întreaga suprafață a județului Cluj este sub incidența unei avertizări meteorologice de COD PORTOCALIU, însemnând că local, cantitățile de precipitații vor fi de 30 – 40 litri/mp.
Pentru prevenirea accidentelor produse de furtuni și vijelii pompierii clujeni au publicat azi un set de măsuri care trebuie luate de populație.
Acestea sunt următoarele:
Îndepărtați obiectele, copacii ori ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale. 2. Dacă ați văzut un fulger, adăpostiți-vă în interiorul unei clădiri și rămâneți acolo încă 30 de minute după ce ați auzit ultimul tunet.
Totodată, există situații în care o furtună este iminentă. Astfel, este vital ca orice activitate desfășurată în aer liber să fie întreruptă. În acest context, trebuie respectate câteva reguli în plus: 1. Intrați în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism. Deşi s-ar putea să vă răniți în cazul în care trăsnetul loveşte maşina, sunteți mai protejați în interiorul vehiculului decât în exterior. 2. Închideți bine ferestrele și ușile. 3. Evitați folosirea apei și dușurile ori sălile de baie. Apa și conductele instalațiilor pot cauza electrocutare (trăsnet, scurtcircuit). 4. Utilizați telefoanele cu fir doar în situații de urgență. Telefoanele mobile sunt mai sigure. 5. Deconectați de la priză aparatele și alte echipamente electrice (televizor, frigider, computere, aparate de aer condiționat etc). Acestea se pot defecta în urma descărcărilor electrice.
În cazul în care vă aflați într-o zonă deschisă în timpul furtunii, facem următoarele recomandări:
Așezați-vă ghemuit, cu mâinile pe cap și urechi, iar capul între genunchi. 2. Nu vă întindeți pe pământ și evitați așezarea lângă un copac înalt, izolat într-o zonă deschisă. Drept urmare, căutați adăpost într-o zonă cu copaci mai puțin înalți. 3. Dacă sunteți pe lac, încercați să ajungeți de urgență la mal și să vă adăpostiți. 4. Evitați drumurile inundate.
În final, recomandăm o atenție sporită la firele de curent electric căzute (mai ales în apă), poduri avariate parțial sau total, arbori sau cladiri afectați de furtună. Raportați autorităților acest tip de incident, prin apel la 112.
Cei doi bărbați și animalele au fost găsiți pe un câmp din comuna Săcuieu, județul Cluj. Cauza decesului nu a fost stabilită cu exactitate, dar se bănuiește că au fost loviți de un fulger în timpul furtunii de ieri după amiază. „La data de 12 iulie, în jurul orei 21.40, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați despre faptul că în localitatea Rogojel, comuna Săcuieu, au fost găsite […]
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.