play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

General

GIMNASTA ANCA GROZA, ORIGINARĂ DIN TURENI A URCAT PE PODIUM, LA  CAMPIONATELE NAȚIONALE DE GIM­NAS­TICA AEROBICĂ

todaynoiembrie 10, 2023

Background
share close

La sfârșitul săptămânii trecute, la Constanța, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Gimnastică Aerobică. În cadrul competiției, gimnasta Anca Groza, împreună cu două dintre colegele sale,  Siana Căliman și Larisa Dumitriu, au cucerit medalia de bronz la categoria lor de vârstă.

Gimnasta Anca Groza a început să se antreneze  la vârsta de 5 ani, fiind pregătită de profesor Simona Păucă, la CSS Viitorul Cluj-Napoca. La vârsta de 6 ani, a plecat la LPS Cetate Deva, iar de-a lungul timpului a fost antrenată și de binecunoscuta gimnastă campioană Gina Gogean. Din nefericire, o accidentare a ținut-o o vreme departe de competiții pe sportiva cu origini în comuna Tureni. Asta nu a împiedicat-o însă să revină în sală, să se antreneze.

Deși a debutat în gimnastica artistică la vârsta de 6 ani, după o accidentare care a ținut-o departe de competiții vreme de câteva luni, Anca Groza a trecut la gimnastica aerobică. Activează în cadrul LPS Cetate Deva, fiind pregătită de profesor antrenor Susan Mădălina. Din echipa de profesioniști care pregătesc gimnastele de la Deva, face parte și profesor Cosma Georgeta Lavinia Flavia.

Observând evoluția Ancăi Groza în sală, antrenor profesor Cosma Georgeta Lavinia Flavia apreciază că sportiva noastră a avut o evoluție de remarcat, având în vedere că vine după o accidentare, iar medalia obținută la Constanța alături de Siana Căliman și Larisa Dumitriu arată cât de mult au muncit fetele și determinarea pe care o au competiție după competiție. De altfel, acest trio va participa în luna decembrie la Campionatele Internaționale de Gimnastică Aerobică de la București.

Tatăl campioanei ne-a mărturisit că pasiunea Ancăi pentru gimnastică vine din copilărie. O altă pasiune a sa este muzica.

,,Este o medalie foarte binevenită pentru Anca. Ea și-a reluat activitatea după o accidentare. Iar acum îmbină ambele pasiuni ale sale: gimnastica și muzica. Pentru noi, ca părinți, este o bucurie imensă. Oricâte eforturi am face, știm că toate ne aduc, în final, și satisfacție. Noi suntem la Tureni și ea la Deva… totuși ne despart niște kilometri… Ne auzim la telefon, ne bucurăm împreună, am făcut, de-a lungul timpului, chiar și teme prin telefon. Orice problemă intervine, o discutăm prin telefon și facem frecvent drumuri la Deva, ca să fim alături de ea. Ne bucurăm de fiecare moment când vine în vacanțe. E un copil minunat și suntem mândri de ea.”, ne-a declarat tatăl sportivei, Sorin Groza.

 

Vestea cuceririi medaliei de bronz la cea mai recentă competiție, s-a rostogolit rapid între membri comunității din Tureni. Primarul Daniela Mănăilă a confirmat bucuria care a cuprins întreaga comunitate.

,,Trebuie să o felicităm pe această fetiță deosebit de talentată. Ne bucurăm pentru fiecare copil din comună care face performanță, dar cu atât mai mult ne bucurăm pentru Anca. Ea a reușit prin eforturi foarte mari să urce pe podium și să facă auzite numele ei, al familiei, al profesorilor ei, și iată că și numele comunei Tureni, deopotrivă. Încă o dată o felicit atât pe Anca, dar și pe părinții ei pentru efortul susținut care le-a adus această performanță.”, a precizat primarul comunei Tureni, Daniela Mănăilă.

Written by: Somes Radio


0%