play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightGuvernul pregătește supraimpozitarea profiturilor din energie.

General

Guvernul pregătește supraimpozitarea profiturilor din energie.

todaydecembrie 28, 2022

Background
share close

Proiectul de OUG prin care se instituie noua taxă de solidaritate ar putea fi aplicat de la 1 ianuarie și prevede impozitarea cu 60% a diferenței dintre profitul acestui an și media profiturilor perioadei 2018-2021 majorată cu 20%.
Aceeași impozitare ar urma să se aplice i asupra profitului din 2023, iar guvernul estimează că în acest fel ar aduna circa 1 miliar de euro, principalele companii vizate fiind OMV Petrom și Romgaz, potrivit Realitatea Plus.

OUG care ar urma să fie adoptată de Guvern se bazează pe noul regulament european care permite suprataxarea profiturilor uriașe profit din energie, dar care încă n-a fost adoptat, urmând ca acest lucru să se întâmple miercuri sau joi.
De remarcat faptul că statul n-ar avea de suferit din aplicarea supraimpozitării, pentru că ceea ce pierde prin taxarea profitului Romgaz, la care este acționar majoritar, câștigă din încasările de la OMV Petrom, cu capital majoritar austriac.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Bill Gates și Jeff Bezos vor ca oamenii să controleze computerele cu mintea: ce startup finanțează miliardarii planetei

Miliardarii planetei, Bill Gates și Jeff Bezor își unesc forțele și banii pentru a finanța un startup revoluționar. Va fi unul dintre cele mai bine finanțate eforturi pentru a le permite oamenilor să controleze computerele cu mintea. După ce la începutul acestui an a anunțat că și-au implantat interfața creier-calculator în primul pacient cu paralizie din SUA, Synchron a strâns 75 de milioane de dolari pentru a-și duce tehnologia de […]

todaydecembrie 27, 2022


0%