play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right Evenimente
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightHora Someșană de Bobotează la Sângeorz-Băi

Evenimente

Hora Someșană de Bobotează la Sângeorz-Băi

todayianuarie 4, 2023

Background
share close

Radio Someș duce mai departe tradiția de organizare a Horei Someșene la Sângeorz-Băi de Bobotează. Astfel în 6 ianuarie sunteți așteptați în costume populare la MegaPark în Sângeorz-Băi pentru a duce mai departe obiceiurile și tradițiile românești.

Artiștii prezenți la această ediție sunt: Alina Ceuca, Cristina Bugnar, Silviu Avram, Cristina Livia Scurtu, Paul Ban, Florina Bălan, Marius Palage, Lenuța Filipoi, Ioana Măgherușan. Invitații speciali ai acestei Hore sunt Ioan Dordoi și Oana Matei Coruți. Conducerea muzicală este asigurată de Emilian Coruți.

Cei care vor fi prezenți la Hora Someșană vor participa și la o tombolă cu premii.

Hora Someșană ajunge în acest an la Ediția cu numărul 19. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată la Sângeorz-Băi din dorința domnului Traian Ogâgău de a aduna împreună la o petrecere cu muzică tradițională cât mai multe persoane îmbrăcate în straie populare. An de an numărul celor prezenți a crescut iar Hora Someșană a devenit un eveniment tot mai apreciat în Transilvania.

De-a lungul timpului au fost organizate Hore Someșene în aproape toate comunele de pe Valea Someșului Mare, Ilvelor, Sălăuței și nu numai, o astfel de Horă a fost organizată în Municipuil Bistrița dar și în Dej. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența a sute de oameni dar și de promovare pe posturile naționale de televiziune fiind un eveniment apreciat datoriță muzicii tradiționale promovate pe tot parcurul evenimentului dar și a costumelor populare scoase din lada de zestre.

Cea mai mare Horă Someșană a fost organizată în 2012 când evenimentul a reușit să adune aproximativ 1000 de persoane îmbrăcate în costume populare.

Așadar vă așteptăm pe 6 ianuarie 2023 să petrecem românește la Hora Someșană!

DACA NE UITĂM TRADIȚIILE UITĂM DE UNDE AM PLECAT!

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

De la U Cluj, în Serie A! Transferul anunțat astăzi de italieni

Jurnalistul Gianluca Di Marzio susține că Fălcușan, "unul dintre jucătorii care promit din naționala U17 a României", va semna cu Empoli un contract valabil pe trei sezoane și jumătate, până în 2026.Informația este confirmată de un alt jurnalist cunoscut din Italia, Nicolo Schira, care susține că Darius Fălcușan "este la un pas distanță de Empoli".Fălcușan, fundaș central născut la Madrid, evoluează la echipa U19 a Universității Cluj, iar până acum nu a făcut […]

todayianuarie 4, 2023


0%