play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

General

Încadrarea faptei pentru care este cercetat patronul Untold Festival, Bogdan Buta, a fost schimbată azi din agresiune sexuală în act sexual cu un minor

today01/30/2024

Background
share close

Poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal in rem în cazul acuzaţiilor de agresiune sexuală ce îl vizează pe patronul festivalului UNTOLD, Bogdan Buta. Inițial au orecizat că cercetează faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului UNTOLD ar fi agresat sexual, în anul 2021, doi minori.

Azi, poliţiştii clujeni au anunţat că a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din agresiune sexuală în infracţiunea de act sexual cu un minor.

“La data de 29 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele reclamate în spaţiul public, privind săvârşirea unor fapte de agresiune sexuală. Azi, 30 ianuarie, ca urmare a cercetărilor, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de agresiune sexuală în infracţiunea de act sexual cu un minor. În cauză se administrează probatoriul pentru a se stabili întreaga situaţie de fapt”, precizează IPJ Cluj.

Au fost audiați minorii care îl acuză pe Bogdan Buta

În acest moment cercetările se efectuează ca urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor de investigaţii criminale.

”Activităţile sunt coordonate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar în baza cadrului procesual existent sunt desfăşurate activităţi de cercetare penală in rem. Au fost audiate două dintre persoanele implicate, în vârstă de 18 şi 19 ani din municipiile Cluj-Napoca şi Iaşi, urmând a fi realizate toate audierile, respectiv activităţile procedurale necesare pentru soluţionarea cauzei. Facem menţiunea că în cadrul audierilor nu au fost formulate plângeri penale referitoare la infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale’, se arată în informarea trimisă azi de IPJ Cluj.

Bogdan Buta a reacţionat, încă de ieri arătând că îşi va căuta dreptatea în justiţie.

“Voi alege calea justiţiei ca singura formă de interacţiune cu aceşti infractori. Nu va mai exista nicio altă poziţie sau interacţiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta, într-un comunicat trimis presei.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%