play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

General

ÎNDRĂGITA INTERPRETPĂ DE MUZICĂ POPULARĂ, FLORICA BRADU, ÎȘI LANSEAZĂ LA ORADEA O CARTE CARE MARCHEAZĂ ÎMPLINIREA A 60 DE ANI DE CARIERĂ MUZICALĂ

todayseptembrie 27, 2023

Background
share close

Muzeul Ţării Crişurilor organizează joi, 28 septembrie, lansarea cărţii ‘Trec prin lume cântând’, a interpretei Florica Bradu, care a împlinit 60 de ani de carieră muzicală. Solista de muzică folclorică Florica Bradu, care este şi profesoară de limba şi literatura română, a adus o contribuţie însemnată, de-a lungul întregii sale cariere, folclorului şi tradiţiilor bihorene. Din acest motiv îi sunt dedicate o serie de evenimente cultural-artistice iniţiate de Consiliul Judeţean Bihor şi organizate împreună cu Centrul de Cultură al Judeţului Bihor şi Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal.

Acestea debutează joi cu lansarea cărţii intitulate ‘Trec prin lume cântând’, o colecţie de muzică şi texte care au caracterizat cariera artistei Florica Bradu. Cartea este apărută la Editura Muzeului Ţării Crişurilor şi cuprinde melodii din repertoriul propriu, texte şi partituri. Acestea din urmă sunt scrise de regretaţii dirijori George Vancu şi Constantin Arvinte.

Lansarea volumului va avea loc joi, de la ora 18,00, în sala de conferinţe a Muzeului Ţării Crişurilor (str. Armatei Române, nr. 1/A), intrarea fiind liberă în limita a 150 de locuri. Cu această ocazie, vor fi oferite gratuit exemplare din cartea semnată de Florica Bradu. Întâlnirea pentru lansarea cărţii va fi moderată de către managerul Muzeului Ţării Crișurilor, prof univ dr Gabriel Moisa.

În seria evenimentelor dedicate Floricăi Bradu, care de-a lungul carierei sale de 60 de ani a promovat folclorul bihorean şi tradiţiile din această zonă, Consiliul Judeţean a anunţat organizarea unui spectacol folcloric intitulat ‘Florica Bradu – Lioara Bihorului’, ce avea loc în 3 octombrie, la Teatrul de Stat din Oradea. Evenimentul va fi prezentat de realizatoarea TV Iuliana Tudor și va fi difuzat la Televiziunea Română.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%