play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Apahida Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightJunele-prim care a fost adorat o viață întreagă. Iurie Darie a jucat în zeci filme, iar la sfârșitul vieții și-a dorit să apară într-un film pentru adulți

General

Junele-prim care a fost adorat o viață întreagă. Iurie Darie a jucat în zeci filme, iar la sfârșitul vieții și-a dorit să apară într-un film pentru adulți

todaynoiembrie 17, 2022

Background
share close

Iurie Darie este, fără niciun dubiu, unul dintre cei mai iubiți actori români. Frumos, carismatic, blând și extrem de talentat, artistul a reușit, timp de decenii întregi, să-și capteze fanii într-un mod unic.

Și când nimeni nu se aștepta ca Iurie Darie să mai uimească cu ceva, actorul a realizat un pictorial erotic alături de soția sa, Anca Pandrea, susținând, alături de aceasta, că nu ar refuza să joace într-un film pentru adulți și mizând pe faptul că oamenii ar trebui să-și trăiască viață, indiferent de vârstă.
Iurie Darie Maximciuc s-a născut în data de 14 martie 1929, în anul în care era organizat, de altfel, și primul concurs de miss de la noi din țară. Vedea lumina zilei în Basarabia, în satul Vadul-Roșcov, din județul Soroca și avea să devină unul dintre cei mai mari actori.

N-a avut parte de tată, întrucât acesta a murit de tuberculoză, pe vremea când Iurie Darie avea cinci ani. Mama sa, Daria, s-a recăsătorit, însă a rămas din nou văduvă, după ce al doilea soț al femeii a murit pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial, în condiții neelucidate.

În anul 1948, tânărul Iurie se muta în Capitala României, unde ajunge să studieze la Conservator.

A făcut figurație la Operă, în primii săi ani de activitate, ca mai apoi să obțină roluri minore în teatrele bucureștene.

Înființarea Studiourilor Buftea a reprezentat șansa sa, întrucât Iurie Darie a devenit rapid junele-prim al filmelor românești, femeile din toată țara adorându-l fără limite. Când ieșea pe stradă, domnișoarele se strângeau în jurul lui într-o clipită.

A fost distribuit de Jean Georgescu, Gheorghe Vitanidis și Ion Popescu-Gopo, iar spectacolele de divertisment pentru copii, l-au transformat într-un idol chiar și pentru cei mici, cărora le desena frumos la matineuri.

În 1960, actorul are norocul de a fi observat de Radu Beligan și este angajat de acesta la Teatrul de Comedie, unde se remarcă în piese ca „Bughezul gentilom”, „Trolius şi Cresida”, „Umbra”, „Don Juan”, „Amfitrionul”, jucând adesea alături de Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Dem Rădulescu-Bibanu, Sanda Toma, Vasilica Tastaman, Stela Popescu sau Silviu Stănculescu.

În ceea ce privește activitatea sa din cinematografie, trebuie amintit că Iurie Darie a jucat în mai bine de 50 de filme, dintre care „Nepoții gornistului”, „Directorul nostru”, „Alo? Ați greșit numărul”, „S-a furat o bombă”, „Vacanță la mare”, „Dragoste la zero grade”, „Răutăciosul adolescent”, „Brigada Diverse intră în acțiune”, „Brigada Diverse în alertă”, „B.D. la munte și la mare”, „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”, „Ciprian Porumbescu”, „Drumul oaselor”, „Am fost șaisprezece”, „Lumini și umbre”, „Ringul”, „Rămășagul”, „Cucoana Chirița” sau „François Villon – Poetul vagabond”.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

Evenimente

Află de când poți merge și tu la LEGACY Beclean !

Centrul balnear și recreativ Legacy de la Baiele Figa, Beclean a fost astăzi iaugurat de primarul Nicolae Moldovan, în prezenta Ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, Președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan și a numeroși parlamentari și primari din județ. Cei care vor merge la Legacy vor putea beneficia de SPA, bibliotecă, sală de sport, gimnastică, club de pictură, camere de relaxare, saună și o expoziție permanentă de artă. Centrul Legacy va […]

todaynoiembrie 17, 2022 3 3


0%