play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

La 95 de ani de la nașterea Doinei Cornea, fundația care îî poartă numele cere Romfilatelia să emită un timbru omagial cu numele dizidentei anticomuniste

today01/24/2024

Background
share close

Solicitarea pentru emiterea unui timbre omagial “Doina Cornea” este făcută printr-o petiție on-line. Într-o singură zi de la publicarea în mediul virtual,  aproape 150 de români au semnat petiția.

“Din anul 1858 şi până în prezent, în afara rolului de motor al activităţii poştale timbrele au jucat şi un puternic rol istorico-cultural. Aproape că nu există nicio personalitate marcantă din România sau din străinătate pe care Poşta Română să nu o fi omagiat pe vreun timbru poştal.

Au trecut deja treizecişicinci de ani de la căderea comunismului în România. Deşi Doina Cornea a fost una dintre cele mai importante opozante ale regimului comunist, manifestându-şi deschis şi cu curaj opiniile – fapt pentru care a şi îndurat represaliile regimului –, iar anul trecut s-au împlinit cinci ani de la plecarea ei, Romfilatelia nu a avut dorinţa de a o omagia.” , se arată în petiție.

Au făcut cereri repetate, fără succes

Inițiatorii petiției susțin că au solicitat emiterea unui timbu omagial și la împlinirea  a 30 de ani de la „30 de ani de la sfârşitul simbolic al comunismului”. De asemenea, tot în 2018 au mai cerut „realizarea unui timbru omagial dedicat Doinei Cornea (1929-2018), personalitatea care în deznădejdea anilor ’80 a reprezentat glasul nerenunțării și prin protestele ei, reverberate internațional, ne-a ținut locul tuturor în stima și conștiința lumii”. Toate aceste solicitări au rămas fără răspuns.

“Dacă Romfilatelia nu a găsit de cuviinţă să strecoare un timbru „Doina Cornea” printre „Ziua paşaportului românesc”, „Păsări de curte” sau „Râşniţe” putea să o facă Guvernul României, acesta având anual la dispoziţie iniţierea emiterii unui număr de serii filatelice.

Începând cu anul trecut Fundaţia Doina Cornea a hotărât să aplice pe toată corespondenţa ei, în locul timbrului omagial Doina Cornea pe care nu l-aţi emis, un autocolant cu textul: „Aici ar fi fost un timbru omagial Doina Cornea dacă Romfilatelia nu ar fi refuzat să-l emită”

Prin această petiţie publică vă cerem ca:

La 95 de ani de la naşterea ei, emiteţi un timbru omagial Doina Cornea!”, se mai arată în petiție.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%