Listeners:
Top listeners:
radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor
Calator prin Ardeal - Orasul Cavnic Jud. Maramures
Calator prin Ardeal - Satulung jud. Maramures
Calator prin Ardeal - Huedin jud. Cluj
Calator prin Ardeal - Sighetu Marmatiei
Calator prin Ardeal - Negresti Oas jud. Satu Mare
Calator prin Ardeal - Comuna Ciucea jud. Cluj
Calator prin Ardeal - Comuna Negreni jud. Cluj
Calator prin Ardeal - Comuna Camar jud. Salaj
Calator prin Ardeal - Comuna Sanmartin Bihor
Calator prin Ardeal - Jibou Jud. Salaj
Calator prin Ardeal - Comuna Cernesti Maramures
Călător prin Ardeal - Ardusat-județul Maramureș
Călător prin Ardeal - Certeze-județul Satu-Mare
Călător prin Ardeal-comuna Mireșu Mare-județul Maramureș
Călător prin Ardeal-comuna Letca- județul Sălaj
Călător prin Ardeal - comuna Dumbrăvița - Maramureș
Călător prin Ardeal-comuna Rona de Jos-Maramureș
Călător prin Ardeal-comuna Bistra - Maramureș
Călător prin Ardeal -comuna Săcălășeni Radio Someș
Calator prin Ardeal - Baia Mare
Călător prin Ardeal -județul Cluj Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Năpradea Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Valea Chioarului Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Remetea Chioarului Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Recea Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Repedea Radio Someș
Călător prin Ardeal -orașul Șomcuta Mare Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Budești Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Rozavlea Radio Someș
Călător prin Ardeal -comuna Poienile de sub Munte Radio Someș
35 mentori, 300 voluntari, 180 experimente interactive în 2 localități: Cluj-Napoca și Bonțida. Sunt reperele primei ediții a Romanian Science Festival, care se desfășoară la Cluj în perioada 11-13 octombrie.
Știința, arta și distracția vor fi aduse împreună într-un eveniment captivant și accesibil publicului larg. Festivalul oferă o perspectivă nouă și creativă asupra științelor, promovând învățarea interactivă prin experimente, demonstrații și discuții captivante.
Participanții, atât din mediul urban, cât și din cel rural, vor avea ocazia să descopere și să se implice activ în diverse domenii științifice, inspirând astfel atât tinerii, cât și adulții să exploreze impactul științei în viața de zi cu zi.
Fondat în 2019, Romanian Science Festival este primul și cel mai mare festival național de promovare a științelor. Ajuns la cea de-a cincea ediție, acesta își extinde în fiecare an prezența în noi județe, pentru a aduce experiența învățării interactive și experiențiale într-un mod captivant și accesibil.
O noutate a acestei ediții este RSF Talks, un format de prezentări susținute de mentorii festivalului, pe teme interesante din domeniile lor de expertiză. Aceste sesiuni se vor desfășura pe 12 octombrie, între orele 12:00 și 17:00, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca. Cei pasionați de știință sunt invitați să participe la acest eveniment cu intrare liberă. Programul complet poate fi consultat pe rețelele de socializare ale festivalului.
Caravana RSF va ajunge și în comunitatea rurală din Bonțida pe 13 octombrie, oferind tinerilor din localitate șansa de a participa la experimente științifice și activități interactive, aducând știința mai aproape de toți. Caravana se desfășoară pe durata a câtorva ore, iar mentorii vor prezenta diverse cariere în domeniile științei, fiind un prilej de inspirație pentru tineri.
Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment științific de amploare pe 12 octombrie, când Parcul Iulius se va transforma într-un imens laborator în aer liber pentru târgul de științe organizat de RSF, între orele 11:00 și 17:00. Publicul de toate vârstele este invitat să exploreze peste 180 de experimente interactive, într-o atmosferă plină de energie și curiozitate, alături de o echipă impresionantă de peste 300 de elevi, studenți și specialiști. Domeniile prezentate vor include robotică, inteligență artificială, medicină, chimie, fizică, biologie, astronomie, neuroștiință, inginerie și sustenabilitate, oferind o oportunitate unică de a interacționa cu știința într-un mod captivant și educativ.
Written by: Elena Vesa
Bonțida cluj-napoca experimente interactive mentori Romanian Science Festival
Emisiune de promovare a valorilor tradiționale.
closeCopyright radio SOMES 2024