play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

LA PLĂCINTE, ÎNAINTE! – Bunătățile tradiționale au un festival al lor într-o localitate clujeană

today07/15/2023

Background
share close

Prima ediție a „Festivalului plăcintei” va avea loc duminică, 16 iulie la Bobâlna. Evenimentul este organizat  de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, instituție în subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu Primăria și Consiliul Local al comunei Bobâlna.

“Festivalul plăcintei” a prins viață la inițiativa comunității locale, dornice să îşi păstreze și să promoveze gastronomia, obiceiurile și cultura tradițională.

Activitățile vor debuta la ora 12:00, când va fi săvârşită o slujbă de Te Deum, la Monumentul Eroilor din centrul comunei. Apoi, de la ora 14:00, iubitorii de cântec și tradiții se vor bucura de un spectacol folcloric, susținut de artişti şi ansambluri de renume.

Pe scenă vor urca Aurel Tămaș și Băndașii de la Cluj, losif Rusu, Cristina Beldean Moşuțan, Adrian Socaciu, Melisa Cuc și Claudiu Ciotleuş, alături de Orchestra profesionistă ,,Cununa Transilvană” a Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, conducerea muzicală prof. dr. Ovidiu Barteş.

Spectacolul continuă apoi cu Claudiu și Raisa Moldovan, Larisa Gurzău, Dragoș Câmpean, Roxana Maria Pop, Ștefania Viorela Cotîrlă, Adela Burcă și Paul Sâmbotelecan. Momente de joc tradițional vor fi prezentate de membrii grupului „Jijicanii” din cadrul Asociației „De la lume adunate și-napoi la lume date”, coordonatori și instructori: Corina Cristuțiu și Daniel Rusu.

În cadrul evenimentului, cu sprijinul Asociației „Porți către Suflet” va fi vernisată o expoziție de pictură, cu lucrări ce aparțin Cristinei Berei, elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej, dar se vor desfășura și ateliere de sculptură, pictură, desen și țesut. Totodată, va fi organizată o mică expoziție de animale, pregătite pentru interacțiunea educativă cu tinerii participanți, dar și plimbări cu trăsura.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%