play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

General

“LEBĂDA NEAGRĂ DE PE BALATON – VIKTOR ORBAN ȘI O OBSESIE ASUMATĂ” – CEA MAI AȘTEPTATĂ LANSARE LA TÂRGUL DE CARTE LIBfest

today07/31/2023

Background
share close

Volumul „Lebăda neagră de pe Balaton” a avut prima lansare pe 15 martie la Miercurea Ciuc, evenimentul editorial fiind atunci boicotat de autoritățile locale din Harghita.

Acum, tradusă în limba engleză cartea „The Black Swan on Lake Balaton” de Romeo Couți, este vedeta Festivalului de Carte și experiențe culturale LIBfest de la Brașov. 

“O carte interzisă la Miercurea Ciuc și despre care se vorbește în șoaptă la București. Este evident însă, că a fost atent studiată de Budapesta. Vulnerabilitățile României în raport cu Ungaria și jocul defensiv al Bucureștiului fața de Viktor Orban au fost câteva din temele abordate de cei 12 contributori ai volumului și exploatate eficient de Viktor Orban.” spune  despre volumul pe care l-a coordonat jurnalistul Romeo Couți, pe pagina sa de Facebook

Cei curioși să citească cine este și cum a ajuns ce este azi premierul Ungariei Viktor Orban sunt așteptați în Piața Sfatului din Brașov, joi, 3 august, de la ora 14,00.

La lansare vor participa o parte dintre contributorii volumului: dr. Alexandru Ghișa (istoric și diplomat), Liviu Man (jurnalist, director Gazeta de Cluj), Tudor Păcuraru (analist de intelligence, col. SRI), Cosmin Puriș (jurnalist, redactor șef „Făclia de Cluj”) și jurnalistul Romeo Couți (coordonatorul volumului, jurnalist TV senior TVR Cluj)

Moderatorul evenimentului va fi Claudia Motea, actriță și scriitoare.

„Lebăda neagră de pe Balaton” a fost scrisă în contextul unei situații internaționale complicate și pe fondul unor relații politice și diplomatice tensionate dintre România și Ungaria. Volumul cuprinde o serie de interviuri cu specialiști de prestigiu pe problematica maghiara, din domenii relevante (politică externă, intelligence, diplomație și mass-media) care s-au constituit în „grupul celor 12 voci”. Există și o „a 13-a voce”, cea exterioară, a autorului, detașată de analizele prezentate și care se regăsește în „Jurnal de reporter”. „Lebăda neagră de pe Balaton„ oferă o perspectivă asupra unei subiect tot mai greu de gestionat de puterea de la București și abordat periculos de frecvent, doar în cheia intereselor și alianțelor politice de conjunctura: Transilvania.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%