play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

General

Manageri de spitale profesioniști, neînregimentați politic. Asta își dorește premierul Marcel Ciolacu, după ce a văzut performanțele de la Spitalul Județean din Oradea.

today01/27/2024

Background
share close

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a aflat azi în vizită la Oradea, unde a avut ocazia să vadă Spitalul Județean de Urgență Bihor. Premierul a declarat că în România ar fi cazul să existe o şcoală de manageri de spitale. El a mai spus că politicul trebuie să se excludă absolut de tot din acest sistem.

Marcel Ciolacu a fost impresionat de performanța doctorului Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean de Urgență Bihor. El a declarat că modelul de la Oradea, de unificare a mai multor spitale, este unul care trebuie extins.

 

„Viitorul se întâmplă azi la dumneavostră”

“În alte părţi, dorim să fragmentăm; fiecare cu spitalul lui, fiecare cu mândria lui. Nu, aşa nu e bine. Viitorul este ce se întâmplă astăzi la dumneavoastră, o recunosc şi vă felicit, domnule manager. Te felicit şi pe tine, Sandu, domnule ministru, pentru că te implici cu adevărat cu proiecte unde există performanţă, unde se salvează vieţi omeneşti, nu unde ne facem că facem act medical, dar de fapt se face paleaţie.”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferință de presă susținută alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

“Situaţia corectă este ca în oraşele mici sau medii să existe o adunare a resurselor existente în domeniul medical, pentru oferirea de servicii medicale, nu fragmentarea lor. Faptul că noi am contribuit foarte mult la dezvoltarea Laboratorului de neuro-radiologie, probabil unul dintre cele mai moderne din România şi cu siguranţă, la cel mai modern laborator de analize din ţară, nu fac altceva decât să confirme că, acolo unde există profesionalism în conducerea unităţii sanitare, sunt rezultate bune. Dar scopul nu este decât ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate de bună calitate. Lucrul acesta se întâmplă la Oradea,” a afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, a spus  că a discutat cu ministrul Sănătăţii despre o schemă de pregătire a managerilor profesionişti pentru următorii ani.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%