play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightMarcel Cioacu viitorul premier ?!

General

Marcel Cioacu viitorul premier ?!

todayianuarie 10, 2023

Background
share close

 

Prima ședință a Coaliției din acest an are loc de mai bine de o oră la sediul Guvernului. Liderii PNL-PSD-UDMR au de pus la punct legi importante încă din prima zi. Vorbim de reforma pensiilor, salariilor, dar și legile educației. Iar pe lângă obiectivele din noul an, coaliția și-ar putea renegocia și acordul prin care s-a format. Și asta pentru că, deși la rocada din luna mai, înțelegerea spune clar cum se vor împărți ministerele, surse politice spun că PSD nu vrea să dea Transporturile. Iar liberalii, la rândul lor, par să țină la Fondurile Europene.

 

 

SURSĂ: Realitatea.net

Doar 4 luni au mai rămas până când, la Palatul Victoria va ajunge alt premier. Potrivit înțelegerii din coaliția de guvernare, în luna mai, premierul Nicolae Ciuca își va da demisia, moment în care pică tot cabinetul și se revine în Parlament cu un nou program de guvernare și un nou premier, de data aceasta dat de social-democrați. Marcel Ciolacu este „în cărți” pentru șefia Guvernului.

 

Însă nu doar șefia guvernului va ajunge la PSD. Va fi și un schimb de ministere. Potrivit înțelegerii, dacă va fi respectata, transporturile și finanțele vor fi transferate de la PSD la PNL. Iar justiția și fondurile europene de la liberali, la social democrați. Și funcția de vicepremier va ajunge la PNL. Însă, potrivit unor surse politice, ministerul finanțelor și cel al transporturilor sunt ministere importante și PSD nu ar vrea sa renunțe la ele. Nici ce doi miniștri nu vor sa și dea portofoliile. Aceeași situație este și la liberali.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Diego Simeone i-a anunțat pe șefii lui Atletico Madrid că va pleca de la echipă

Antrenorul argentinian, ”instalat” la gruparea din capitala Spaniei în 2011, mai are contract până în 2024 cu actuala sa echipă, dar i-a informat deja pe șefii echipei sale că nu va mai pregăti echipa din sezonul următor, notează publicația El Chiringuito. Cel mai probabil, faptul că Atletico Madrid a fost eliminată direct din grupele Champions League, fără ca măcar să prindă locul trei, care asigură participarea în Europa League, a ”cântărit” în decizia luată de antrenorul sud-american. […]

todayianuarie 10, 2023


0%