play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - Apahida Radio Someș

Play Now
  • home Home
  • keyboard_arrow_right General
  • keyboard_arrow_right News
  • keyboard_arrow_right Articole
  • keyboard_arrow_rightMetode să scazi febra, dacă nu ai medicamente

General

Metode să scazi febra, dacă nu ai medicamente

todaynoiembrie 4, 2022

Background
share close

Cum scazi febra e o întrebare frecventă, mai ales în sezonul rece, când diferitele viroze și răceli apar tot mai frecvent. Este bine de știut că febra mare poate fi cu adevărat periculoasă, motiv pentru care sfatul medicului este întotdeauna important. Descoperă care sunt valorile normale ale temperaturii corpului uman și când este nevoie să iei măsuri ca să scazi febra.

Temperatura corpului variază ușor de la persoană la persoană și în diferite momente ale zilei. Temperatura medie a fost definită în mod tradițional ca 37 C. O temperatură luată cu ajutorul unui termometru bucal (temperatura orală) care este de 37,8 C sau mai mare este, în general, considerată a fi febră.

Cum scazi febra fără medicamente?

Menține un nivel ridicat de hidratare. Apă de băut, ceai rece sau suc foarte diluat sunt recomandate pentru a reface nivelul de hidratare.
Purtați pijamale sau haine subțiri sau chiar puteți rămâne doar în lenjeria intimă. Încercați să evitați să folosiți prea multe pături atunci când aveți frisoane.  Faceți băi cu apă călduță (nu rece) sau folosiți comprese reci pentru a scade temepratura corpului. Băile reci, băile cu cuburi de gheață sau băile și frecțiile cu alcool pot fi periculoase și trebuie evitate.
Scădeți temperatura în cameră. Deschideți geamul sau, dacă este vară, folosiți aerul condiționat ori ventilatorul pentru a scădea temperatura din încăpere. Indiferent de valoarea de pe termometru, dacă nu vă simțiți bine, consultați-vă medicul.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Gigi Becali după FCSB – West Ham 0-3: ”Nu mai putem cu ei!”

Patronul vicecampioanei nu și-a criticat jucătorii, dar s-a arătat dezamăgit de faptul că englezii s-au distrat pe Arena Națională cu mai mulți tineri pe teren. Gigi Becali e convins că diferența e făcută de intensitatea antrenamentelor. „Am jucat, cum să nu conteze, era vorba și de bani. Exact ce spunea acolo Ciprian Panait, o dramă a fotbalului românesc. Mi-am dat seama încă o dată că nu mai putem cu ei. Dacă ei, cu copii […]

todaynoiembrie 4, 2022


0%