play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

Miliardarul care ar fi fost mâncat de canibali. Tânărul aventurier a dispărut fără urmă pe o insulă sălbatică, povestea de film a lui Michael Rockefeller

today05/26/2023

Background
share close

Michael Rockefeller s-a născut în anul 1938, într-o familie cu un arbore genealogic de zile mari, fiind nepotul lui John D. Rockefeller, figură emblematică în industria petrolului și una dintre cele mai bogate persoane din istoria omenirii. A fost al cincilea copil al lui Nelson Aldrich Rockefeller, fost guvernator al orașului New York, și al luiMary Clark. Era un membru de generație a patra al familiei Rockefeller, dar care dispărut în timpul unei expediții în regiunea Asmat a Noii Guinee Olandeze.

Michael Rockefeller, pasionat de cultura triburilor indigene: a vrut „să se facă pod” între tribul Asmat și Occident

Având o profundă fascinație pentru lumea și, mai ales, pentru arta indigenă, Michael Rockefeller s-a angajat într-o misiune specială cu scopul de a aduce toate astea mai aproape de lumea occidentală, ceea ce l-a făcut să se aventureze în Noua Guinee, o insulă de dimensiuni mari de lângă coasta Australiei, colonizată de olandezi, la un moment dat.

În definitiv, atenția lui Rockefeller s-a concentrat pe viețile și pe modul în care se exprimă artistic poporul Asmat, un grup indigen ale cărui credințe atribuiau calități supranaturale indivizilor albi, în mod special. Nici nu-i de mirare de ce, având în vedere colonizarea olandeză.

Mai exact, Rockefeller s-a antrenat în studierea unui anumit grup de oameni ai tribului Asmat care locuiau în satul Otsjanep.

După prima sa vizită acolo, încheiată, de altfel, cu succes, Michael Rockefeller s-a întors în Statele Uniteale Americii, dar asta nu i-a fost de ajuns, astfel că, ulterior, s-a întors în regiunea Asmat, în anul 1961, de data aceasta însoțit de antropologul René Wassing.

Tragica moarte a lui Michael Rockefeller: nimeni nu știe, cu adevărat, ce s-a întâmplat cu bărbatul. Ce teorii au fost emise

În mod tragic, călătoria lor a luat o întorsătură îngrozitoare în momentul în care barca în care se aflau s-a răsturnat în timpul călătoriei.

Rockefeller s-a străduit atât cât a putut să înoate 22 km până la cel mai apropiat țărm, în timp ce Wassing s-a agățat de barca răsturnată.

Din păcate, Rockefeller nu a fost găsit niciodată, neștiindu-se ce s-a întâmplat, cu adevărat, cu moștenitorul imperiului.

Evident, nu a durat mult până să apară imevitabilele și numeroasele teorii cu privire la soarta lui Rockefeller. Unii au sugerat că ar fi murit prin înec, de vreme ce alții s-au declarat siguri că bărbatul ar fi fost, în realitate, mâncat de un rechin.

Written by: Somes Radio


0%