play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Oncești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Ieud Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Bârsana Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Moisei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

General

MINISTRUL TRANSPORTURILOR, ULTIMATUM PENTRU CONSTRUCTORII CENTURII ZALĂULUI – SORIN GRINDEANU: “TREBUIE SĂ ÎNȚELEAGĂ CĂ ESTE ULTIMA AVERTIZARE PE CARE O PRIMESC!”

today08/22/2023

Background
share close

Ministrul transporturilor a revenit după două săptămâni să verifice stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania și la centura municipiul Zalău. El a fost însoțit de secretarul general al PNL și fost ministru al transporturilor, Lucian Bode.

“Varianta Ocolitoare Zalău, alături de Autostrada Transilvania, rămân două proiecte vitale pentru dezvoltarea județului Sălaj și a întregii zone de Nord-Vest a României. Împreună cu ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, am făcut astăzi o vizită pe șantierul VO Zalău pentru a analiza stadiul proiectului și pentru a discuta aspecte ce țin de implementarea acestuia cu cei direct implicați, cu antreprenorul și echipa de proiect. Mesajul a fost unul foarte clar de responsabilizare, atât pentru antreprenor, cât și pentru toți cei implicați: găsiți soluții la orice posibil blocaj, astfel încât proiectul să avanseze” a declarat Lucian Bode.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, le transmite elegant constructorilor că răbdarea sa a ajuns la limită.

“Rezilierea contractului pentru Varianta Ocolitoare Zalău este o măsură extremă la care nu vreau să fim nevoiți să apelăm! Asocierea de constructori români și chinezi înregistrează întârzieri pe cei 5,5 km ai acestui obiectiv. Paradoxal, totul din cauza partenerului român care îngreunează aplicarea legislației privind actualizarea prețurilor. Atrag atenția asociatului român să își respecte obligațiile contractuale și să facă eforturi, alături de partenerul chinez, pentru finalizarea lucrărilor. n prezent, progresul fizic a depășit 50%, iar, în mod realist, lucrările pot fi finalizate în vara anului viitor, dacă ambii parteneri abordează cu seriozitate contractul. Îmi doresc ca Asocierea româno-chineză să găsească resursele necesare pentru recuperarea întârzierilor, astfel încât să evităm rezilierea acestui contract. Ambii parteneri trebuie să înțeleagă că aceasta este ultima atenționare pe care o primesc!” a declarat Grindeanu.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%