play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

General

MODELUL 3D AL SPITALULUI REGIONAL DE URGENȚĂ CLUJ ESTE PREZENTAT ASTĂZI PUBLICULUI

today06/23/2023

Background
share close

Ministerul Sănătății prezintă azi la Cluj-Napoca modelul 3D arhitectural al viitorului Spital Regional de Urgență.

Clădirea principală a Spitalului Regional de Urgență Cluj va avea 8 niveluri: subsol, parter, 5 etaje și etaj parțial compus din spații tehnice și heliport. Subsolul, parterul și etajul 1 sunt dezvoltate pe întreaga amprentă a clădirii, iar de la etajul 2 până la etajul 5, este prevăzută delimitarea celor 3 turnuri de spitalizare. Suprafața totală construită va fi de 176.638 mp, va avea 1400 locuri de parcare (943 exterioare și 457 subterane), iar în proiectare s-a pus accent pe utilizarea energiei din surse regenerabile pentru funcționarea spitalului. Structura clinică este următoarea: Centrul pentru cap și gât (164 paturi), Centrul toracic (142 paturi), Centrul abdominal (157 paturi), Centrul pentru articulaţii, Centrul pentru coloana vertebrală și traumă (120 paturi), Centrul de medicină internă (180 paturi), Centrul pentru mamă și copil (86 paturi).

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor medicale pentru pacienții care necesită intervenții de urgență, îngrijiri secundare și terțiare sau tehnologie și expertiză la nivel înalt, în regiunea de Nord-Vest a țării. Oficiialii spun că proiectul va contribui la:  îmbunătăţirea accesului populaţiei, în special pentru grupurile de pacienţi vulnerabili, la servicii spitalicești de înaltă calitate;  îmbunătăţirea standardelor clinice, eficienţei, calităţii, siguranţei și durabilității serviciilor spitalicești din judeţul Cluj;  îmbunătăţirea calității vieţii și a bunăstării în regiune;  îngrijiri medicale în centre moderne și performante și la reducerea mortalităţii/numărului de decese evitabile în regiune. 

Construcţia celor 3 spitale regionale de urgenţă (Iași, Cluj şi Craiova) este inclusă în Strategia Naţională de Sănătate a României, cofinanţată prin Programul Operaţional Regional pentru perioada 2014-2020, faza I și Programul Operațional Sănătate 2021-2027, faza II. Valoarea totală a proiectului: 2.565.357.442,87 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 223.320.500,00 lei. Perioada de implementare: 01.05.2018 – 01.03.2027

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%