play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

NICOLAE VRÂNCEAN, JOSENII BÂRGĂULUI: ,,NE ALINIEM COMUNITĂȚILOR ÎN CARE SE INSTAUREAZĂ NORMALITATEA ȘI CIVILIZAȚIA”

today10/23/2023

Background
share close

Administrația locală din Josenii Bârgăului a finalizat două proiecte importante pentru comunitate: Căminul Cultural de la Mijlocenii Bârgăului, capela din centrul de comună și a atribuit un nou nume școlii din localitate.

Căminul Cultural Mijlocenii Bârgăului a fost deschis publicului și este gata pentru a găzdui evenimente. Potrivit primarului Nicolae Vrâncean, proiectul a fost realizat cu finanțare prin CNI. Valoarea lucrărilor s-a apropiat de 1 200 000 de euro.

Totodată, administrația locală a inugurat Capela din Josenii Bârgăului, edificiu ridicat din bugetul local.

,,Sunt încântat să vă spun că am finalizat proiectul privind reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural de la Mijlocenii Bârgăului. A fost un proiect realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Odată cu finalizarea capelei, locuitorii vor scăpa de frământările privind numărul de persoane care participă la astfel de evenimente triste. Depunerea defuncților în condiții igienice și de siguranță sunt chestiuni ce țin de normalitate. Odată cu sfințirea și inaugurarea capelei, ne aliniem și noi comunităților în care se instaurează normalitatea și civilizația.”, ne-a declarat primarul Nicolae Vrâncean.

Școala Gimnazială Josenii Bârgăului a primit numele scriitorului Aurel Rău

Un eveniment de excepție trăit de oamenii din comunitatea de pe Valea Bârgăului l-a avut în centrul atenției pe Aurel Rău. În vârstă de 93 de ani, Aurel Rău reprezintă o pecete a comunei Josenii Bârgăului, prin opera sa literară. El amintește și elogiază mereu în scrierile sale oamenii și locurile de pe îmbelșugata Vale a Bârgăului. Acum, școala gimnazială din Josenii Bârgăului a primit numele scriitorului Aurel Rău.

,,A fost o onoare pentru noi să participăm la acest eveniment de excepție de pe Valea Bârgăului. Școala Gimnazială Josenii Bârgăului a primit denumirea Școala Gimnazială ,,Aurel Rău” Josenii Bârgăului. Este ca o recunoaștere a personalității marcante a omului de cuvinte, originar din comuna noastră.”, a adăugat primarul Nicolae Vrâncean.

Personalitate de rang național, Aurel Rău – poet, eseist și prozator, a condus timp de 40 de ani revista ,,Steaua” de la Cluj-Napoca.  Oamenii din comuna natală l-au onorat prin organizarea unui spectacol, care i-a fost dedicat de elevii școlii care astăzi îi poartă numele.

Written by: Somes Radio


0%