keyboard_arrow_rightNOI REGULI PENTRU ȘOFERII CARE AU PERMIS DE CONDUCERE LUAT ÎN ALT ȚARĂ ȘI VOR SĂ ÎL SCHIMBE CU UNUL ROMÂNESC – SUNT MODIFICĂRI ȘI PENTRU RESTITUIREA PERMISELOR
NOI REGULI PENTRU ȘOFERII CARE AU PERMIS DE CONDUCERE LUAT ÎN ALT ȚARĂ ȘI VOR SĂ ÎL SCHIMBE CU UNUL ROMÂNESC – SUNT MODIFICĂRI ȘI PENTRU RESTITUIREA PERMISELOR
Ministerul Afacerilor Interne anunţă că azi intră în vigoare noile condiţii de restituire a permisului de conducere şi de dobândire a permisului de conducere românesc de către şoferii care deţin permise eliberate de alte state
Potrivit noilor prevederi “Cetăţenii care deţin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere, vor putea să se înscrie la examenul pentru obţinerea documentului românesc fără a mai fi nevoie de urmarea unei şcoli de şoferi, cum prevedea legislaţia până în prezent.
În urma dobândirii permisului de conducere românesc, permisul de conducere emis în străinătate se remite autorităţilor din statul emitent prin grija serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, cu menţiunea că a fost obţinut un nou permis de conducere în România”, a anunţat MAI.
Totodată, este instituită posibilitatea ca persoanele care nu au reşedinţă sau domiciliu în România să înmatriculeze provizoriu un vehicul, cu scopul de a-l înmatricula ulterior în altă ţară. Până în prezent, acest lucru era permis doar cetăţenilor care aveau reşedinţa sau domiciliul în România.
O altă modificare importantă este „introducerea posibilităţii restituirii permisului de conducere – reţinut ca urmare a constatării preliminare, în salivă, a prezenţei unor substanţe din categoria celor psihoactive, în baza rezultatului analizei mostrelor biologice (probe de sânge) realizate în instituţiile medico-legale autorizate prin care s-a stabilit absenţa din organism a substanţelor psihoactive”. Până acum restituirea se putea face doar în baza soluţiei de clasare dispuse în faza urmăririi penale.
Consiliul Baroului Cluj a convocat o Adunare Generală în cadrul căreia cei aproximativ 1300 de avocați, membri în Barou sunt chemați să decidă dacă sunt de acord cu suspendarea totală a activității în momentul intrării în vigoare a modificărilor Codului Fiscal. Ei sunt nemulțumiți de măsurile fiscale și spun că dacă acestea vor fi adoptate, ei vor fi suprimpozitați nejustificat și vor fi discriminați față de alte categorii sociale. “Baroul […]
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.