play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Măguri Răcătău Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightNu era cea mai frumoasă, dar îl avea pe vino-ncoa’ și știa opt limbi străine. Marga Barbu suferea de inimă, dar nu se ferea de cascadorii și s-a văzut asta

General

Nu era cea mai frumoasă, dar îl avea pe vino-ncoa’ și știa opt limbi străine. Marga Barbu suferea de inimă, dar nu se ferea de cascadorii și s-a văzut asta

todaynoiembrie 25, 2022 1

Background
share close

Marga Barbu a fost, la un moment dat, denumită „amazoana filmului românesc” și timp de ani de zile a fost partenera lui Florin Piersic în unele dintre cele mai iubite filme românești.

De fapt, la vremea respectivă, toată lumea avea impresia că ea este iubita lui Florin Piersic, doarece chimia dintre cei doi actori putea fi văzută cu ochiul liber, în filme. În realitate, au fost doar cei mai buni prieteni.

În timp ce românii continuau să creadă că între ei se întâmplă o mare poveste de dragoste, Marga Barbu trăia fericită alături de scriitorul Eugen Barbu, soțul acesteia.

Marga Barbu a vrut să devină balerină, dar sănătatea nu i-a permis

Marga Barbu a fost, pe rând, Agatha, Zulnia și Ania, dar prima dată, înainte de aceste roluri, a fost Margareta-Yvonne Butuc, o fetiță destul de timidă care visa să devină balerină.

S-a născut în data de 24 februarie 1929, în localitatea Ocna Șugatag, județul Maramureș, dintr-o mamă balerină (de unde și visul) și un tată care, la vremea respectivă, deținea funcția de director al salinelor din zonă.

„Singura mea explozie de exuberanță a fost la 4 ani. Atunci am făcut senzație la o serbare citind cuplete pentru reclame. În copilărie mă jucam tot timpul de-a farmacista, dar toți cei din jur erau încântați să mă vadă imitându-i perfect pe musafiri”, mărturisea Marga Barbu, ani mai târziu, într-un interviu.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Evenimente religioase de excepție la Bistrița și Sângeorz- Băi în 3-4 decembrie

În 3 decembrie 2022, de la ora 17.30, la Palatul Culturii din Bistrița va avea loc o conferință religioasă, numită "Despre sănătate într-un veac al bolilor", condusă de profesorul Cornel Ciomâzgă. Totodată, la Sângeorz Băi, în 4 decembrie, va avea loc aceeași conferință, de la ora 17, la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae ( Biserica Mare), condusă de același profesor Cornel Ciomâzgă, conferință organizată de  Parohia Ortodoxă Sângeorz-Băi.

todaynoiembrie 25, 2022


0%