play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Dabaca Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightNu este Edi vinovat! – un editorial de Viorel Negru

General

Nu este Edi vinovat! – un editorial de Viorel Negru

todaynoiembrie 19, 2022

Background
share close

Suntem din punct de vedere fotbalistic pe fundul oceanului. Aidoma țării credem că suntem parte din Europa. Nici vorba lui Traian Tomescu, Dumnezeu să-l odihnească, nu mai are relevanță: la pase cu călcâiul suntem campioni mondiali. Nu, nu mai suntem. Avem neputința neamului în vene, valoare doar în versuri de manele, antrenamente cu rugăciuni și iluzia că amintirile din 1994 ne vor face să renaștem.

Ca și țara, fotbalul trebuie așezat, construit în cartiere, în școli, licee, în școli de excelență unde educația și sportul să meargă mână în mână.

Jucăm fotbal după ureche cum cânta Ionel Tudorache. Schimbăm tactica precum ciorapii și părem analfabeți funcționali când auzim de fotbalul modern.

Naționala României are wc în fundul curții, circulă cu mașini scumpe pe autostrăzi nefăcute, câștigă bani mulți cu muncă puțină și arată ca o babă la sapă îmbrăcată cu Balenciaga.

Acești băieți tineri nu cunosc istoria fotbalului românesc. Poate acolo stă secretul unui stop impecabil marca Dobrin, o verticalizare a lui Liță Dumitru sau un dribling al lui Marcel Răducanu.

Fotbalul românesc este românesc până în măduva oaselor. De la pase laterale, la lipsa marcajului, de la pregătirea fizică pur neaoșă, la figurile de jucător profesionist, român ajuns din punct de vedere material cu Lamborghini, vacanțe, opulență și gagici. Imaginea românului realizat în democrație.

Avem antrenori Pro, preparatori, figuri, dar și carențe mari de comportament.

Care este jucătorul tău favorit?, a fost întrebat un puști de la o școală din București.
Răspuns: Messi.
Dar din România?
Ăăă…. Becali!!!

Nu, nu este Edi Iordănescu vinovat. Noi toți suntem. Ne place în mlaștină.

Am pierdut cu 1-2 cu Slovenia? Nu. Am pierdut fotbalul. Până la urmă o să ne pierdem de tot. Pentru că ne este teamă. De Liechtenstein, Andorra, Insulele Feroe sau San Marino.

– Viorel Negru

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Eroii Campionatului Mondial! Au cele mai multe meciuri în competiție și au câștigat trofeu atât ca jucători, cât și ca antrenori

Franz Beckenbauer (77 ani) și Mário Zagallo (91 ani) sunt deținătorii unui record greu de egalat. Ambii au câte 32 de meciuri la Campionatului Mondial, atât ca jucători, cât și ca antrenori.Germanul a adunat 18 meciuri, pe când activa ca fotbalist profesionist, la turneele finale din 1966, 1970 și 1974, când a reușit să câștige prestigiosul trofeul, și 14 partide ca antrenor. Franz Beckenbauer a izbutit să triumfe la Campionatul […]

todaynoiembrie 19, 2022


0%