O altă jucătoare importantă suspendată pentru dopaj, Cagla Buyukakcay, fostă ocupantă a locului 60 WTA, s-a apărat într-un mod inedit, pentru acuzația de dopaj. Turcoaica a dat vina pe carnea mâncată la Cluj-Napoca, în luna august 2021, în timpul turneului Winners Open: „Singura mea explicație este că am consumat carne contaminată cu această substanță. Am oferit chitanțe celor de la ITF în care le-am arătat că am mâncat de două ori friptură în zilele dinaintea meciului”, a explicat Cagla Buyukakcay într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.
Buyukakcay a fost găsită dopată cu o substanță numită ractopamină, aflată pe lista interzisă a agenților anabolizanți. Dar Mihai Rusu este de părere că un asemenea caz precum cel petrecut în România nu s-ar putea întâmpla în SUA: „Ați auzit la vreun Grand Slam, până acum, că s-a contaminat cineva? La Cluj, dar Clujul nu e New York! Încă o dată, trebuie să disecăm fiecare cuvânt în patru. S-a întâmplat în România, la Cluj: poate ăia de acolo nu știau sau marfa livrată nu a fost de calitatea la care a fost comandată”.