play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

General

O NOUĂ CALE DE RULARE A FOST INAUGURATĂ AZI LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL “AVRAM IANCU” DIN CLUJ-NAPOCA

todayoctombrie 27, 2023

Background
share close

Proiectul de cale de rulare paralelă cu pista a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională. Prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 a fost adusă o cofinanțare de 84,2 milioane de lei.

Obiectivul proiectului este ca, prin noua cale de rulare să fie dezvoltată rețeaua de rute și, implicit, creșterea numărului de mișcări  aeronave. Aceasta va asigura infrastructura necesară și condiții de siguranță și  securitate crescute  pentru pasageri. De asemenea va fi benefic pentru aeronavele care operează pe Aeroportul Cluj. Totodată, noua cale de rulare paralelă cu pista  va determina fluidizarea operațiunilor specifice desfășurate la sol.

Valoarea totală a proiectului, conform contractului de finanțare este de 84,2 milioane de lei, iar valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 27,3 milioane de lei.

CUM ESTE TRAFICUL PE AEROPORTUL CLUJEAN?

Reprezentanții aeroportului clujean estimează că traficul aerian va crește constant. Ei spun că până la sfârșitul anului acesta va ajunge la 3,1 milioane de pasageri. Pentru a face față acestei creșteri, se lucrează acum la extinderea terminalului plecări.

“Extinderea terminalului va fi finalizată aproximativ la sfârșitul lunii martie, dar se lucrează în ritm foarte intens. Pentru acest proiect avem niște situații temporare pentru pasageri – zone de regrupare în trafic intern și extern, adică containere. Ne pare rău că nu sunt cele mai bune condiții și ne cerem scuze față de pasageri, dar este foarte important să modernizăm. Prin această extindere o să avem 7.200 mp în plus, vom avea capacitate suficientă, până la aproximativ 4 milioane de pasageri, având în vedere că avem un plan pentru 7 milioane de pasageri în 2040. Este nevoie ca în 2024 să începem studii și proiecte pentru un terminal total nou.

Ne străduim, așteptăm feedback de la pasageri. Din cauza șantierului care este foarte complex mai sunt neplăceri, mai sunt anumite incidente minore,  dar alături de constructori încercăm și reușim să le rezolvăm în timp util. Așteptăm să aflăm de la pasageri nemulțumirile și să le rezolvăm cât mai repede”, spune David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca.

Elena Vesa

 

Written by: Somes Radio


0%