play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_right“O stea printre stele”. Dacă soarta n-ar fi făcut-o actriță, Stela Popescu și-ar fi văzut destinul altfel. Ce și-a dorit să fie?

General

“O stea printre stele”. Dacă soarta n-ar fi făcut-o actriță, Stela Popescu și-ar fi văzut destinul altfel. Ce și-a dorit să fie?

todaynoiembrie 29, 2022 1

Background
share close

Indiferent ce vârstă ai, în acest moment, nu ai cum să nu știi cine a fost Stela Popescu sau ce a însemnat marea actriță pentru teatrul și cinematografia românească.

De-a lungul timpului, Stela Popescu a jucat în zeci de filme românești, însă a bucurat, deopotrivă, publicul român în sute de reprezentații pe scenele teatrelor de la noi din țară. A fost, pe rând, colegă de „glume” cu Ștefan Bănică Senior, ca în ultima parte a vieții să performeze alături de Alexandru Arșinel.

Pe Stela Popescu o recomanda „vocea și talentul”

Stela Popescu nu are nevoie de nicio prezentare. Actriță, cântăreață și, în definitiv unul dintre simbolurile românești de necontestat.

Conform unui interviu acordat de artistă în anul 1970, artista ar fi fost pasionată, pe lângă muzică și actorie, și de pictură – un amănunt mai puțin știut, de altfel.

În același interviu, întrebată ce și-ar fi dorit să fie dacă nu ar fi devenit actriță, Stela Popescu mărturisea: „Gospodină. O bună gospodină. Îmi place să stau în casă. În casa mea. Să deretic, să gătesc, să mănânc. Detest restaurantele”.

Mai mult, artista susținea că nu există noțiunea de „public slab”, punctând pe faptul că, atunci când reacția nu este cea așteptată, vina aparține în exclusivitate actorului care, fără dar și poate, nu a reușit să se conecteze cu publicul în fața căruia joacă.

Publicul? Nu m-a nemulţumit niciodată. Eu, pe mine, da, m-am nemulţumit. Dar publicul? Eu nu cred, ca alţii, că în săli există public bun şi public slab. Publicul e acelaşi. Îi auzi pe câte unii: Vai, tu, ce public slab e la Caransebeş. Sau aiurea.

Dar nu se gândesc ei, cataloghiştii, în ce formă s-au aflat atunci, în seara aceea, când au apărut in faţa publicului celui slab!

Noi, numai noi, actorii, suntem de vină. Noi, într-o seară sau alta, vizavi de un public sau altul, suntem mai mult sau mai puţin plini de vervă, mai convingători, mai mult sau mai puţin profesionalizaţi. Actorul, să ne fie clar, e singurul de vină”, declara Stela Popescu, de asemenea, într-un interviu acordat, în anul 1971, publicației Cuvântul Nou.

Stela Popescu a avut o carieră strălucitoare inclusiv în televiziune. A jucat în scenete de tv, încă de la înființarea Televiziunii Române, până în momentul decesului său.

A apărut în piese de teatru și emisiuni de divertisment, reușind să transmită spiritul teatrului de revistă, care o caracteriza atât de bine.

A interpretat textele unor scriitori importanți, printre care Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octavian Sava sau Dan Mihăescu.

Pentru a-i omagia cariera, în anul 2005, TVR scotea pe piață DVD-ul Stela și Arșinel. Un an mai târziu apărea, de asemenea, și  O stea printre stele.

Ziua în care „steaua” a apus

Stela Popescu s-a născut în data de 21 decembrie 1935 și a încetat din viață pe 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral.

La momentul respectiv, publicațiile din întreaga țară au luat-o, parcă, „la vale”, încercând să speculeze cu privire la motivele „reale” ale morții artistei, ignorând cu desăvârșire cariera de decenii întregi, în care a bucurat, generație după generație, atâția locuitori ai României.

Stela Popescu însemna „Revelion”, însemna „veselie”, mai presus de toate și așa trebuie amintită.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

De ce simțim că, pe an ce trece, Crăciunul vine mai repede? Ce spun oamenii de știință?

Gândește-te la copilăria ta. Decembrie era cea mai lungă dintre luni, când Crăciunul parcă întârzia. S-ar putea să fi fost plină cu repetiții de spectacole la serbările de la școală, îți scriai lista de dorințe și îl așteptai pe Moș Crăciun. Dar uneori simțeai că Moș Crăciun nu mai vine odată… Ca adult, este o experiență diferită. Crăciunul se transformă în stres cauzat de goana după cadouri, de cumpărăturile pentru […]

todaynoiembrie 28, 2022 1


0%