play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

General

ORAȘUL JIBOU GĂZDUIEȘTE UN PRESTIGIOS SIMPOZION INTERNAȚIONAL DE ARTE VIZUALE

today07/23/2023

Background
share close

Artiști din țară și din străinătate și-au dat întâlnire zilele acestea la Grădina Botanică din Jibou la a XII-a ediție a  Simpozionului Internațional de Arte Vizuale “ARTA ÎN GRĂDINĂ”. Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Jibou și Primăria orașului Jibou.

La Tabăra de creație, cea mai importantă activitate a Simpozionului,  participă următorii artiști: Florin Gherasim (foto/ceramică), Flavius Lucăcel (pictură), Adrian Rauca (pictură), Radu Șerban (pictură) și Gil Turculeț (pictură), toți din Cluj-Napoca. Împreună cu artiștii clujeni, la Jibou va picta și  Robert Vraciu din București. Echipa din acest an este întregită de artiști care iși desfășoară activitatea artistică dincolo de granițele țării: Dorin Crețu (pictură) din Franța și Szatmari J. Otto (pictură), din Ungaria. Curatorul Simpozionului este Dorin Crețu, iar coordonatorul acestui eveniment este profesorul universitar Radu Șerban.

În cadrul Simpozionului sunt programate prezentări și comunicări legate de temele artelor, muzică tradițională, tehnologie, poezie și gastronomie, susținute de: Horațiu Cociș din Zalău și  Simone Györfi, din Jibou. La această ediție, pentru prima dată, va participa Ansamblul Folcloric „Meseşul” care va susține un program folcloric selectiv. De asemenea, va fi organizat și un atelier creativ la care va participa o grupă de copii de la Centrul de Servicii Sociale din Jibou. Mircea Groza va „anima” serile culinare cu farmecul vorbelor și rețetelor străvechi, doar de el cunoscute.

 

Vernisajul expoziției de bilanț organizată cu lucrările realizate în perioada Simpozionului de către artiștii participanți la Tabăra de creație din acest an vva avea loc marți, 25 iulie, de la ora 18, la Grădina Botanică din Jibou. Toate lucrările expuse vor fi donate și vor întregi colecțiile de artă contemporană ale instituțiilor organizatoare.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%