play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

Pachete cu alimente pentru târgumureșeni defavorizați, din 15 mai

today05/13/2023

Background
share close

Începând cu data de 15 mai 2023, Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș distribuie tranșa a VI-a de pachete cu produse alimentare către persoanele înscrise pe listele iniţiale în cadrul programului derulat în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții DAS Târgu Mureș, distribuirea pachetelor cu produse alimentare se va face de luni până vineri între orele orele 8.00 – 15.00, din locația situată pe strada Ludușului nr. 29, doar pentru persoanele cu domiciliul/reședința pe raza municipiului Târgu Mureș.”Toți beneficiarii care ridică produse alimentare trebuie să prezinte actul de identitate în original, atât pentru titulari, cât și pentru membrii familiei care beneficiază de acest sprijin. Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, beneficiază de pachetele cu produse alimentare următoarele categorii de persoane: persoanele care au stabilit dreptul la ajutor social, persoanele care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei. Pachetul cu produse alimentare conține următoarele: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, conservă pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe, gem de fructe dietetic și cântărește aproximativ 25 de kilograme. Persoanele care fac parte din mai multe dintre categoriile prevăzute mai sus, beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparțin la data distribuirii ajutoarelor”, se arată în comunicat.
În cadrul tranşei a VI-a a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu Mureș i-au fost alocate 930 de pachete cu alimente toate urmând a fi distribuite pe listele iniţiale categoriilor sociale menționate anterior – 368 de persoane care au stabilit dreptul la ajutor social și 562 de persoane care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei.
”Menționăm faptul că acordarea de sprijin categoriilor de persoane/familii aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanelor care locuiesc în aşezările informale, se realizează numai în cazul în care există stocuri de alimente după epuizarea distribuirii către cele două categorii sociale prevăzute mai sus. În cazul de față, nu vor mai fi disponibile pachete cu produse alimentare aferente acestor categorii”, a mai informat aceeași sursă.

Written by: Somes Radio


0%