play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

Patru recorduri mondiale au fost doborâte la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, desfășurat în premieră la Oradea

today02/03/2024

Background
share close

Performanțele au fost atinse de înotători din Franța, Polonia și Germania.  La proba de 50 m fluture, franțuzoaica Ludivine Blanc a avut un timp de înot de 00:33:21, la 50 m bras polonezul Przemyslaw Gorczyca a terminat proba în doar 32 de secunde, iar la 500 m liber au stabilit noile recorduri nemțoaica Alisa Fatum și conaționalul ei Andreas Waschburger.

Delegația României a obținut, în prima zi a campionatului, trei medalii de argint. Pe locul doi, la general, s-au clasat sportivii Dragoș Ghile (50 m fluture), Cosmin Modoran (100 m spate) și echipa de ștafetă, formată din Andrei Enache, Dragoș Ghile, Cristian Virgil Tranulea și Kovacs Delia Ana.

Acestor trei medalii de argint obținute în clasamentul general li se adaugă altele câștigate de sportivii români în categoriile lor de vârstă. Astfel de rezultate meritorii au obținut și sportivii orădeni. Ovidiu Tirla, care a câștigat în 2022 campionatul mondial de înot în ape înghețate, iar anul trecut a fost vicecampion mondial, s-a clasat al doilea acum, la 50 m fluture. Antonio Alexandrescu a ieșit pe locul 3 la aceeași probă la categoria de vârstă 25-29 ani.

Campionatul european continuă în weekend, în curtea Bazinului Olimpic de lângă Parcul I.C. Brătianu. Azi sunt programate probele de 1000 m liber, 100 m liber și 100 m spate, atât la masculin, cât și la feminin.

Duminică, competiția continuă cu probele de 250 m liber, 50 m spate, 100 m fluture și 50 m liber. În fiecare zi, finalele sunt programate să înceapă la ora 16.

Cursa-regină va fi cea de o 1.000 de metri, stilul liber, care va avea loc azi după-amiază. La aceasta vor participa campionul mondial de anul trecut, un polonez, un german care a doborât în vară recordul mondial la traversarea Canalului Mânecii şi un campion mondial francez.

Elena Vesa

 

            

Written by: Somes Radio


0%