play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

Politică

PREȘEDINTELE CJ ALBA, ION DUMITREL: NICIUNUL DINTRE GUVERNE NU S-A CONSULTAT CU OAMENII CARE LUCREAZĂ ÎN ADMINISTRAȚIA LOCALĂ

todayoctombrie 17, 2023

Background
share close

Planul Național de Redresare și Reziliență nu a conferit cele mai importante beneficii pentru comunitate, sunt de părere mai mulți oameni din administrație, dar și din politică.

Într-un interviu la Radio Someș, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a adus câteva argumente referitoare la eficiența discutabilă a PNRR.

,,Sunt foarte multe domenii care nu corespund cu prioritățile și nevoile de dezvoltare ale comunităților locale. Categoric, trebuie să digitalizăm zona… Însă sunt comunități și în județul nostru  și dinTransilvania, care ar fi avut nevoie de altfel de măsuri. Nu întotdeauna nevoile comunităților se potrivesc cu ceea ce oferă Uniunea Europeană. Și nici de ce oferă Guvernul de la București.

Vă dau un exemplu: noi doream să restaurăm o bisericuță monument istoric. La vremea respectivă, nu intra la finanțare. S-a intervenit, iar în final am reușit să implementăm proiectul. Autorităților locale le revine sarcina de a îngriji astfel de construcții de patrimoniu. Să ai pentru PNRR pe partea de patrimoniu doar 200 de milioane de euro, comparativ cu 600-700 de milioane pentru o chestie ce ține de legislație care intră și iese din Parlament așa cum știți, mi se pare că acest program a fost cel puțin neatent gândit.”, a afirmat președintele CJ Alba Ion Dumitrel.

Deși bine intenționat, PNRR nu reușește să satisfacă toate nevoile comunităților din România

Potrivit autorilor, PNRR se dorește a fi un program de dezvoltare, prin reforme majore și investiții cheie. Acesta pare să fi fost insuficient analizat înainte de a primi o formă finală. Totuși, a fost adoptat de Comisia Europeană în septembrie 2021. Unii politicieni și oameni din administrație au subliniat de multe ori că acest progam are o serie de neajunsuri.

Eu nu afirm că cineva este vinovat pentru modul în care a fost gândit PNRR. Eu spun că rolul nostru este de a găsi soluții la problemele care nu pot fi rezolvate prin acest program. Dacă ar fi existat o conduită de dialog între autoritățile locale și cei care au gândit acest pachet de măsuri, poate că ar fi fost altă situație. Dintre guvernele care s-au perindat, niciunul nu s-a consultat cu oamenii care lucrează în administrația locală din România. Ei știu mai bine decât noi…”, a precizat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

 

Written by: Somes Radio


0%