play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

General

PRIMĂRIA GALAȚII BISTRIȚEI A INAUGURAT NOUA SALĂ DE SPORT A ȘCOLII

todaynoiembrie 3, 2023

Background
share close

Două dintre investițiile derulate de administrația locală de la Galații Bistriței au fost inaugurate. Au fost prezenți prefectul Teofil Cioarbă și a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Este vorba despre Sala de educație fizică școlară din centrul de comună și Căminul Cultural Herina.

Potrivit primarului Vasile Vermeșan, proiectul privind construirea sălii de sport, a fost unul foarte  așteptat de localnici.

,,Este un moment important atât pentru noi, cât și pentru elevii din comună. Trăim un moment de bucurie sinceră. Este vorba despre inaugurarea sălii de educație-fizică situată în incinta școlii gimnaziale din Galații Bistriței. În urmă cu 40 de ani, când eram și eu elev al acestei școli nu visam că vom avea vreodată un astfel de obiectiv, o sală dedicată activităților sportive.”, a precizat primarul Vasile Vermeșan.

Prezent la inaugurare, președintele CJ BN, Emil Radu Moldovan, a subliniat importanța investiției și a ținut să felicite firmele locale pentru calitatea lucrărilor.

,,Mulțumim bunului Dumnezeu că avem încă o zi frumoasă de toamnă. Mă bucur în această zi frumoasă de toamnă, suntem aici, în comuna Galații Bistriței. Punctual, eu cred că o astfel de sală de educație fizică și sport, ar fi imperios necesară în curtea fiecărei școli. Investițiile în sport ar fi de mare ajutor. Ar ajuta și bugetul național, și sistemul de sănătate, și viața fiecăruia dintre noi.  În cei 30 de an de după revoluție, sportul a fost neglijat. Cred că sunt mai mult de 50 la sută dintre copii care nu știu să alerge.  Cu astfel de investiții în fiecare dintre școli, am avea copii cu mult mai sănătoși, fără anxietate, depresii… Din păcate, copiii petrec foarte mult timp pe smartphone, tabletă, jocuri video, profund nesănătoase.”, a precizat președintele Emil Radu Moldovan.

Investiția a beneficiat de finanțare de la Guvernul României prin Compania Națională de Investiții și bugetul local al comunei Galații Bistriței. Este o investiție de peste 400 000 de euro, realizată prin eforturile companiilor locale.

,,Îi felicit pentru calitatea lucrărilor și mă bucur că investițiile publice pe care  Consiliul Județean și cele 62 de UAT-uri le-am făcut în județul Bistrița-Năsăud în ultimii ani, pe lângă că au creat confort comunităților,  au dezvoltat și companii locale care în momentul de față pot să facă absolut orice tip de lucrări deb infrastructură trecând fără probleme spre infrastructura mare și sunt convins că companiile din județul nostru pot trece să execute zgârie nori, autostrăzi, magistrale de cale ferată sau orice altceva ar fi nevoie.”, a mai precizat președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Written by: Somes Radio


0%