play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

PRODUSE SPECIFICE TOAMNEI, DISTRACȚIE ȘI MUZICĂ LIVE LA ,,FESTIVALUL DOVLEACULUI” DE LA GHERLA

todayoctombrie 20, 2023

Background
share close

Sâmbătă, 21 octombrie, 2023, între orele 11.00 și 19.00, la Gherla se va desfășura ,Festivalul Dovleacului”. Aflat la cea de-a doua ediție, evenimentul este organizat de Asociaţia „Honorabilis”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Gherla.  Activitățile se vor desfășura în Parcul Central al municipiului.

Programul manifestării a fost structurat astfel încât să ofere posibilități de distracție atât adulților cât și copiilor. Organizatorii au pregătit activități ce vor avea ca elemente definitorii produse specifice toamnei.  De asemenea, pe tot parcursul evenimentului organizatorii le-au pregătit tuturor participanților o serie de surprize, acompaniate de momente muzicale live.

Fiind unul dintre comorile toamnei, dovleacul conferă consumatorilor o serie de beneficii. Nutriționiștii spun că dovleacul conține  luteină, beta-caroten, vitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E și K, zinc, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, mangan și fier. Este bogat în proteine și fibre și este o sursă excelentă de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6.

Dovleacul poate fi folosit în cure de slăbire, deoarece are un conținut redus de calorii.  Favorizează digestia și previne depunerea grăsimilor, datorită unui conținut mic și rar de vitamina T. Stimulează activitatea rinichilor, are acțiune diuretică și favorizează eliminarea apei în exces din organism.

Reglează glicemia și ține nivelul colesterolului sub control, prevenind diabetul și afecțiunile inimii. Substanțele active din dovleac îmbunătățesc circulația sangvină periferică și previn agravarea unor afecțiuni cardiovasculare degenerative.

Un alt beneficiu este întreținerea sănătății mucoaselor, a ochilor, pielii, părului și unghiilor, prevenirea apariției ridurilor.

Consumul de dovleac este indicat persoanelor care suferă de anemie, oboseală cronică sau stres. Calmează migrenele și îmbunătățește memoria, dar reglează și funcțiile hormonale.

Written by: Somes Radio


0%