play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Cluj Napoca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Mărișelu Radio Someș

General

PROFESORII UNIVERSITĂȚII BABEȘ-BOLYAI PREGĂTESC ELEVII CLUJENI PENTRU OLIMPIADELE DE MATEMATICĂ ȘI INFORMATICĂ

todaynoiembrie 13, 2023

Background
share close

În cadrul programului „Hai la olimpiadă”, profesorii Facultății de Matematică și Informatică a UBB susțin săptămânal cursuri de pregătire suplimentară a elevilor clujeni care doresc să se prezinte la concursurile școlare. Orele se desfășoară în sălile de curs ale Facultății de Matematică și Informatică. Elevii sunt selectați la începutul fiecărui an școlar în funcție de rezultatele  obținute la concursurile de matematică și informatică la care au participat în anul școlar anterior sau pe baza unei testări inițiale.

„Implicarea în comunitate este una dintre direcțiile strategice ale Universității noastre. Acest program are menirea atât de a susține elevii performanți, cât și de a pregăti viitorii studenți la un nivel cât mai ridicat. Alături de programe precum cele de pregătire pentru susținerea examenului de bacalaureat sau pentru admiterea la facultate, programul de pregătire pentru olimpiade vine în sprijinul profesorilor din învățământul preuniversitar, de această dată spectrul fiind mult mai larg. Programul se adresează nu doar liceenilor, ci tuturor elevilor performanți din clasele 5-8”, spune rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

CUM SE DEFĂȘOARĂ PREGĂTIREA

În anul școlar 2023-2024, la cursurile de pregătire pentru olimpiade participă peste 330 de elevi. Aceștia vin în fiecare sâmbătă la UBB. Sub îndrumarea profesorilor Facultății de Matematică și Informatică a UBB, ei rezolvă probleme cu un nivel ridicat de complexitate.

Coordonatorii programului, profesorii Dorel Duca (Matematică) și Adriana Mihaela Guran (Informatică), spun că numărul elevilor înscriși este în fiecare an foarte mare. Selecția este extrem de dificilă, întrucât toți cei care se înscriu la cursurile suplimentare sunt foarte bine pregătiți și dornici de performanță.

Programul „Hai la olimpiadă” a fost inițiat în anul 2012. Acesta a dus la crearea, la nivel național, a unei rețele de centre în care unii dintre cei mai buni profesori predau cursuri aprofundate de matematică, fizică, informatică, astronomie, astrofizică și chimie pentru pregătirea elevilor în vederea participării la olimpiadele și concursurile școlare.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%