play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

REȚELELE VIITORULUI DEZVĂLUITE LA CLUJ-NAPOCA LA PRIMUL FORUM DE INOVARE ROMÂNO-JAPONEZ

today06/20/2023

Background
share close

În lume se fac deja experimente pentru rețelele 6G, iar în curând toate orașele inteligente vor folosi cel puțin tehnologia 5G. Afirmațiile au fost făcute în cadrul primului forum de inovare Româno-Japonez organizat în perioada 18-20 iunie la Cluj. Cu această ocazie, participantii din cele două țări au discutat despre cum poate România să împrumute din experiența Japoniei în ce privește telecomunicațiile, orașele inteligente și securitatea cibernetică. Specialiștii prezenți la eveniment spun că deși acum România se află în coada clasamentului european la acoperirea cu rețele 5G cu un procent de aproximativ 8%, acest lucru se va schimba radical în mai puțin de 3 ani.
Prezent la Cluj la lucrările Forumului de Inovare Româno-Japonez, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan Gruia a declarat că a avut discuții cu autoritățile japoneze pentru împrumutul tehnologiilor care să ducă la scăderea costurilor pentru independența energetică a hub-urilor 5G.
Excelența Sa, HIROSHI UEDA, ambasadorul Japoniei în România a declarat că răspândirea tehnologiei 5G a fost o problemă și în țara sa, ca și în întreaga lume, dar acum Japonia are experiența necesară și poate coopera cu România și în această privință.
Reprezentantilor din sectorul public și privat spun că forumul le-a dat ocazia unui schimb de experiență în ceea ce priveste tehnologia, telecomunicatiile și securitatea cibernetică.
“Japonia este bună nu doar la automobile sau electronice, ci in tot ceea ce înseamnă robotică, utilizarea inteligenței artificiale în medicina regenerativă, iar aceste tehnologii pot face diferența în viața noastră” a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.


Forumul de inovare Româno-Japonez are loc în perioada 18-20 iunie și își propune să strângă colaborarea între cele două state în domeniul IT, dar şi să crească potențialul inovator şi resursele comunității românești. De asemenea se vor crea parteneriate cu entități din Japonia cu performanțe tehnologice recunoscute la nivel global.
Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%