play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightRomânul care în ultimii 20 de ani a antrenat numai în Asia și Africa vorbește despre Mondial

General

Românul care în ultimii 20 de ani a antrenat numai în Asia și Africa vorbește despre Mondial

todaynoiembrie 26, 2022

Background
share close

Fost selecționer al Eritreei (2006-2007) și antrenor la echipe de club din Siria (Hutteen SC, Al-Qardaha SC și Tishreen SC – în două rânduri, vicecampion în 2017), Liban (Racing Beirut), Uganda (Nalubaale FC, Uganda Revenue Authority FC – campion în 2009), Oman (Al-Nasr), Ghana (King Faisal Babes), Kenya (AFC Leopards) și Nigeria (Calabar Rovers), tehnicianul român Dorian Marin (62 de ani) este stabilit în Germania, a lucrat în ultimele două decenii numai în Africa și Asia și a fost pe lista scurtă a federațiilor din Camerun (2007), Nigeria (2010) și Egipt (2014) pentru postul de selecționer.

Un om modest, cu bun-simț, o persoană de valoare intelectuală și umană, a ajuns apoi cu naționala Zambiei, construită, ce-i drept, de Dario Bonetti (n.r. – fostul antrenor al lui Dinamo), până în sferturile Cupei Africii.

Iar acum este selecționer în Arabia Saudită, unde se lucrează foarte bine, mi-a confirmat-o și Ionuț Lupescu (n.r. – până în acest an director tehnic în cadrul federației saudite).

Eu am fost în Arabia Saudită într-un cantonament cu naționala Eritreei prin 2006, iar atunci încă erau departe rău. Cred că fotbalul saudit a crescut tocmai datorită acestui nivel ridicat al antrenorilor de acolo.

Plus faptul că tehnicienii nu mai sunt schimbați atât de des ca înainte, după capriciile șeicilor care conduc cluburile.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Am fost la ședință. Coajă și crăci 7! – un editorial de Viorel Negru

Am fost la ședință. Coajă și crăci 7! În comuna Galații Bistriței din județul Bistrița-Năsăud sunt 2 grade Celsius la ora 13. În sala de ședință a Primăriei se întrunește Consiliul Local în ședință ordinară. Lângă prezidiu zac steagurile UE, Nato și României ca un imbold la catafalcul civilizației. Lipsește coliva. Se votează ordinea de zi, se votează în comisii, la un moment dat ridică toată lumea mâna ca și […]

todaynoiembrie 26, 2022 1


0%