play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

  • cover play_arrow

    Călător prin Ardeal - Dabaca Radio Someș

Play Now
  • home Home
  • keyboard_arrow_right Evenimente
  • keyboard_arrow_right General
  • keyboard_arrow_right Articole
  • keyboard_arrow_rightSanda lu’ Mărișica, Punctul Gastronomic Local cu bunătăți !

Evenimente

Sanda lu’ Mărișica, Punctul Gastronomic Local cu bunătăți !

todayseptembrie 30, 2022 1

Background
share close

Drumurile ne poartă peste tot, de o bună bucată de vreme, pentru interviuri, reportaje și știri, dar de fiecare dată când suntem pe valea Someșului Mare ne oprim la Sanda. „Care Sanda?” probabil vă întrebați, ei vă spunem noi, Sanda lu Mărișica din Sângeorz-Băi. De curând și-a deschis un Punct Gastronomic Local, dar sinceri să fim, demult poposim pe la ea. Cam de cel puțin 8 ani și mereu ne surprinde cu rețetele bunicilor, cu acele gusturi tradiționale și mai ales cu câte o poveste despre ceea ce gătește.

Așa cum ne-am obișnuit am vizitat-o și astăzi. Nu știu de ce dar pe Sanda nu o poți lua niciodată pe nepregătite, mereu are ceva pe aragaz, în cuptor sau pe grătar. Am încercat în toate felurile să apărem la Punctul Gastonomic: dimineața, seara, la prânz, în weekend, în timpul săptămâni etc. niciodată dar NICIODATĂ nu am reușit să o surpindem încât să nu aibă nimic de băgat în gură. Astăzi ajungând la locul știut de după Borcut în Sângeorz-Băi am fost întaminați cu: lapte acru de oi, jântiță, omletă făcută din spumă de lapte de oi cu slănină și verdețuri, tocăniță de hribi și o mămăligă cu brânză. Are rost să vă spun ce gust aveau ? DELICIOS ! TOT ! Nu ne-am răbdat și am luat la pachet și 2 borcane cu zacuscă de hribi și o dulceață de ardei iuți.

Vă spuneam că fiecare mâncare are o poveste. În timp ce pune mămăliga pe culpător, Sanda ne explică de ce urmează să pună ceaonul peste mămăligă după ce va fi agăugată brânza. Pentru a se topi brânza și pentru a rămâne caldă cât mai mult timp, și am mai aflat ceva, că așa erau așteptați mereu bărbații de pe vale când veneau de la muncă, uneori mămăliga era pusă chiar sub pernă, pentru a rămâne caldă.

Caldă primire de fiecare dată ne oferă Sanda, și mai mult, am aflat că a tăiat un porc și o oaie, iar produsele vor fi pe masa de la Punctul Gastronomic cât mai repede cu putință: cârnați, patramă, jumeri, tobă și alte preparate bune pentru trup și suflet.

Ocupată mereu e Sanda dar plină de energie și mereu cu zâmbetul pe buze. Am aflat că vin oameni din toate zonele să încerce mâncărurile de odinioară, mâncăruri pe care le-a așezat într-o carte de bucate, pe care o găsiți tot acolo la Punctul Gastronomic, carte făcută cu ajutorul unui GAL din zonă. Ghid turistic și pliante despre locurile faine din zonă tot la Sanda găsiți.

În final vă las si pozele cu mâncărica de azi, dar vă spun sincer gustul este incomparabil. Mergeți de vă convingeți !

Mulțumim Sanda !

P.S. O găsiți pe Facebook: Sanda lu’ Mărișica, Punct gastronomic LOCAL sau chiar la telefon 0769 293 997.

Iar dacă sunteți prin Sângeorz-Băi, puteți întreba pe oricine de Sanda, pentru că vă pot îndruma către punctul ei gastronomic.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

Evenimente

Vinerea zi de sushi la Rapsodia !

Rapsodia, restaurantul si galeria de artă a bistrițenilor iși propune să formeze o tradiție în ceea ce privește preparatele zilelor de vineri. Astfel în fiecare vineri, Rapsodia vă invită la o cină asiatică. Sushi-ul va fi vedeta restaurantului. Deja acest preparat a fost testat de mai multe persoane care au trecut pragul restaurantului și au exclamat că "Este cel mai bun sushi mâncat vreodată !". Noi vă propunem o experiență […]

todayseptembrie 28, 2022 1


0%