play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Oncești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Ieud Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Bârsana Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Moisei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

General

“STOPAȚI ARUNCATUL DE GĂINAȚ/ FECALE/ MORTĂCIUNI PE TERENURILE AGRICOLE!” – ALIN TIȘE SOMEAZĂ FERMIERII DIN AITON SĂ NU ÎȘI MAI FERTILIZEZE TERENURILE CU GĂINAȚ

today09/03/2023

Background
share close

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cere expertizarea fertilizanților folosiți pe terenurile agricole din zona localitatii Aiton. El nu exclude faptul ca mirosul pestilențial simțit în Cluj-Napoca să provină din acea zonă.

foto: facebook Alin Tișe 

“Stopați aruncatul de găinaț / fecale/ mortăciuni pe terenurile agricole până nu știm exact conținutul materialului aruncat, precum și impactul asupra populației aflate în zonele afectate! Aseară, după ora 21, s-au simțit mirosurile specifice iar, pe zona Becaș și spre Borhanci și centura de ocolire a municipiului. Am cerut iar autorităților Statului – DSP, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, să se deplaseze la CMID ca să constate dacă mirosul existent aseară este și la CMID.Nu exista miros!  Și atunci de unde era mirosul, chiar dacă se simțea mai puțin, în oraș aseară?!Cred că autoritățile competente ar trebui să intervină rapid!

foto: facebook Alin Tișe

Ø Stopați aruncatul de găinaț / fertilizanți cu fecale, până ce o expertiză ne lămurește ce conține exact acest fertilizant cu miros de fecale!

Ø Stopați aruncatul de fecale până ce se expertizează aerul și se va constata că nu este nociv pentru populație!

Populația din Aiton, se plânge deja de 2 săptămâni de acesta, iar acum este disperată din cauza mirosului, după ce și populația din Cluj-Napoca s-a plâns săptămâna trecută.

Probele de aer luate săptămâna trecută la CMID și probele de aer luate ieri la Aiton vor răspunde la întrebarea: ce tip de miros am avut în Cluj-Napoca? (miros datorat deșeurilor menajere sau miros datorat găinațului / fecalelor și mortăciunilor?!)

Mai mult, am cerut să se expertizeze conținutul materialului fertilizant aruncat în Aiton, pe sute dehectare de teren, pentru a ști exact ce se aruncă pe terenurile oamenilor!

Autoritățile Statului, competente legal, trebuie să facă studii obiective, clare, care să lămurească SURSA acestui miros, pentru a se putea lua măsurile legale necesare” arată Alin Tișe într-o postare pe Facebook. 

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%