play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

Taximetriștii clujeni s-au alăturat protestului transportatorilor

today01/12/2024

Background
share close

Taximetriștii clujeni s-au adunat în această după-amiază în parcarea de la centrul comercial Vivo. Au pornit apoi spre oraș îngreunând traficul.

„În municipiul Cluj-Napoca se desfășoară protestul transportatorilor de mărfuri. Aproximativ 20 de conducători de autoturisme personale și în regim taxi se deplasează pe traseu Frunzișului- Calea Turzii-Prefectură. Sunt prezente echipaje rutiere și jandarmi al IJJ Cluj”, a transmis IPJ Cluj.

„Uniți pentru Drepturile Transportatorilor: Taximetriștii alături de Transportatorii de Marfă”. Aceasta este deviza sub care  taximeriștii afiliați ANPOTRT vor organiza proteste în toată țara. Ei sunt nemulțumiți de scumpirea combustibililor, dar și de cea a polițelor de asigurare. De asemenea, cer din nou oprirea tratamentului discriminatoriu la care sut supuși în comparație cu firmele de “transport alternativ”.

 

Solicitările taximetriștilor

Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) este o asociație națională reprezentativă în domeniul transportului de persoane în regim de taxi, cu reprezentanți activi în peste 30 de județe.

„Cu această ocazie, dorim să reamintim Primului Ministru că, de mai bine de șase luni, am depus solicitări la Secretariatul General al Guvernului și la ministerele relevante. Aceste revendicări au rămas fără răspuns. După amplul miting din 25 iunie, organizat de asociația noastră în peste 30 de orașe, reprezentantul Cabinetului Primului Ministru ne-a ascultat solicitările cu privire la tratamentul discriminatoriu al firmelor de «transport alternativ» precum Bolt sau UBER față de societățile comerciale specializate în serviciul de taximetrie. Cu toate acestea, nu s-a oferit încă o soluție, în pofida trecerii a șase luni.

Considerăm că Legea 204/2019, privind transportul alternativ, este nu doar neconstituțională, dar și anti-concurențială, favorizând în mod preferențial «transportul alternativ» în detrimentul activității de taximetrie la nivel național. Această lege, în final, va duce la prăbușirea industriei de taximetrie și la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă în întreaga țară.

În fața acestei situații critice, cu dezvoltarea în spirală a transportului alternativ care funcționează pe platforme ilegale și nu plătește taxe în România, noi, taximetriștii, contribuitori la bugetul statului, transmitem guvernanților că, în pragul colapsului, ne alăturăm colegilor din transportul de marfă. Anunțăm organizarea unor proteste în stradă, desfășurate în toate orașele țării, cu accent deosebit pe București. Protestul va continua până când dreptatea va fi făcută”, au transmis cei de la ANTPOTRT.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%