play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

General

Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca prezintă: FAȚĂ-VERSO. O POVESTE DE TEATRU

today03/30/2024

Background
share close

Miercuri, 3 aprilie 2024, de la ora 19:00, în Studioul Euphorion, sunteți invitați într-o călătorie prin ultima jumătate de secol din istoria actorilor care au pășit pe scena Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, în FAȚĂ-VERSO. O POVESTE DE TEATRU, un spectacol-dialog neconvențional și interactiv, aflat la prima ediție, realizat în parteneriat cu Asociația Culturală Top Art N&A Cluj-Napoca.

Invitatul acestei seri este îndrăgitul actor Petre Băcioiu. Va împărtăși detalii mai puțin cunoscute dintr-o carieră ce a traversat cinci decenii și două regimuri diferite. Partenera sa de dialog și moderatoarea discuției va fi actrița Narcisa Pintea. Amintirile și confesiunile se vor succeda pe ritmuri muzicale, grație cvartetului de coarde format din Rareș Munthiu (vioară), Silvana Ghermet (vioară), Mihai Oșvat (violă) și Daniel Demian (violoncel).
Născut la 15 martie 1950, actorul Petre Băcioiu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ în 1973, făcându-și debutul la Teatrul de Nord Satu-Mare. A jucat de asemenea la Teatrul „Aureliu Manea” din Turda. A colaborat cu Opera Națională din Cluj- Napoca. Cea mai semnificativă parte a vieții sale artistice a dedicat-o însă Teatrului Național Cluj-Napoca. Pe această scenă a urcat pentru prima oară în 1976, în rolul cârciumarului din Woyzeck, fiind în continuare, după aproape cinci decenii, o prezență constantă a teatrului clujean.
Proiectul Față-Verso a fost conceput ca răspuns la necesitatea tot mai pregnantă a conservării memoriei culturale, mai ales într-un domeniu precum cel teatral, supus perisabilității prin însăși natura sa. Spectatorii vor putea reconstitui nu doar traseul profesional și personal al unei personalități familiare, ci și istoriile mai puțin cunoscute din spatele a numeroase montări reprezentative. Acestea sunt create de regizori emblematici, precum Aureliu Manea, Vlad Mugur, Mihai Măniuțiu, Victor Ioan Frunză, Andrei Șerban ș.a.m.d.
Biletele pot fi achiziționate prin intermediul platformei Bilete.ro sau de la agenția Teatrului.

 

Written by: Somes Radio


0%