play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Băișoara Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Țaga Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Cluj Napoca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Mărișelu Radio Someș

General

UN BĂTRÂN DIN CLUJ A FOST LĂSAT FĂRĂ 10.000 DE LEI DE UN “PRIETEN” PE CARE ȘI-L FĂCUSE RECENT – POLIȚIA AVERTIZEAZĂ ASUPRA NOII METODE FOLOSITE DE INFRACTORI: “ÎMPRIETENIREA”

todayoctombrie 5, 2023

Background
share close

Cercetările au fost demarate la data de 27 septembrie a.c, când un bărbat de 84 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a sesizat faptul că un tânăr i-ar fi sustras cardul bancar și codul pin aferent acestuia din locuință.

Din verificări s-a constatat că cei doi s-au cunoscut în timpul unei călătorii cu trenul, pe ruta Iași – Cluj-Napoca. Tânărul i-a câștigat încrederea bărbatului de 84 de ani, povestindu-i despre perioada grea prin care trece.

La sosirea în municipiul Cluj-Napoca, bătrânul l-a invitat acasă. La scurt timp, noul “prieten” i-a sustras cardul bancar, părăsind apoi imobilul. Ulterior, în aceeași zi, tânărul ar fi utilizat cardul bancar sustras în repetate rânduri, efectuând diverse plăți de tip contactless la diverși operatori economici cu obiect de activitate de pariere, transport persoane în regim taxi, precum și retrageri de numerar de la un bancomat.

Prejudiciul total cauzat a fost evaluat la suma de 10.878,91 de lei, nerecuperat până în prezent.

În urma activităților investigative, derulate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, la data de 3 octombrie, tânărul de 29 de ani a fost depistat în municipiul Cluj-Napoca.

A fost dispusă reținerea lui pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 4 octombrie a.c., a fost prezentat judecătorului de drepturi si libertăți din cadrul TribunaluluiCluj, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii recomandă precauție în momentul în care persoane necunoscute încearcă să vă câștige încrederea și vă cer ajutorul, invocând situații menite să atragă mila. Pot fi metode perfide de a valorifica buna intenție a oamenilor altruiști.

Atragem atenția asupra situațiilor de acest fel și îi îndemnăm pe cei vulnerabili să nu creadă în împrieteniri fictive, atunci când sunt abordați de străini în locurile publice! Dacă ajungeți să vă confruntați cu astfel de cazuri, reţineţi cât mai multe detalii și semnalmente ale persoanelor care vă abordează! Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre astfel de persoane sau victime ale unor astfel de infracţiuni!”, transmit polițiștii clujeni.

Elena Vesa

 

 

 

Written by: Somes Radio


0%