play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Sandulesti Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Fizesu Gherlii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Petrestii de Jos Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Tritenii de Jos Radio Someș

General

Un colet cu 30 de kg de flori de mină, cu destinația China, a fost oprit din drum pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca

today01/17/2024

Background
share close

În cursul zilei de marți, lucrătorii vamali de pe Aeroportul Cluj-Napoca au obsevat că în magazia cargo se află un colet de aproximativ 30 kg în care se află mai multe obiecte interzise. Ei au solicitat intervenția poliţiştilor de frontieră.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca, împreună cei din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Cluj au mai descoperit 14 bucăți eșantioane de minerale de colecție ( flori de mină) susceptibile a face parte din patrimoniul naţional mobil. Este a doua descoperire de acest fel făcută de lucrătorii Aeroportului din Cluj Napoca, după cea de zilele trecute când, în bagajele unei femei care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie, au găsit 45 de flori de mină.

Din verificări s-a constatat că pachetul a fost expediat de către o persoană juridică din România care ca obiect de activitate intermedieri în comerțul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, către o persoană fizică din China.”, transmite Poliția de Frontieră.

Cele 14 bucăţi de eșantioane de minerale de colecție (flori de mină) sunt susceptibile de a face parte din patrimoniul național mobil. Acestea au diferite mărimi și sunt de culoare neagră.

Polițiștii de frontieră cercetează cazul ca infracţiune de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal. Coletul nu era însoțit de un certificat de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii, așa cum prevede legea.

Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută de către organul vamal, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora.

Elena Vesa

 

Written by: Somes Radio


0%