play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

Un nou comandant la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj – Generalul Ion Moldovan a predat, azi comanda, în locul său fiind împuternicit colonelul Gabriel Drînda

today01/19/2024

Background
share close

Ceremonia oficială de predare-primire a comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Avram Iancu’ al judeţului Cluj a avut loc azi într-o atmosferă festivă.

„După o activitate de peste 31 de ani în arma pompierilor, general de brigadă Ion Moldovan a trecut în rezervă prin decret prezidenţial. Acesta a absolvit Academia de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Bucureşti ca şef de promoţie în 1997, fiind repartizat la Grupul de Pompieri ‘Avram Iancu’ al judeţului Cluj. Ofiţerul şi-a început cariera ca locţiitor al comandantului Detaşamentului Dej. În perioada 2003-2006 a ocupat funcţia de comandant al Detaşamentului Dej, apoi, în urma promovării examenului, a devenit Şef Centru Operaţional în cadrul ISU Cluj. Ulterior, în 2014 a preluat comanda unităţii, după ce a promovat concursul pentru funcţia de inspector şef.

Rezultatele foarte bune, reuşite de-a lungul carierei, au făcut posibilă nominalizarea pentru obţinerea gradului de general, aspect care s-a concretizat în anul 2018, când, prin decret prezidenţial, i-a fost acordat gradul de general de brigadă cu o stea. Pe timpul celor aproape 28 de ani de activitate ca ofiţer, general de brigadă (r) Ion Moldovan a participat şi a coordonat mii de intervenţii, a instruit şi pregătit nenumăraţi pompieri şi a participat la misiuni şi exerciţii naţionale. Timp de aproape un deceniu, a condus ISU ‘Avram Iancu’, reuşind să înfiinţeze noi subunităţi de intervenţie, să optimizeze partea operativă şi să menţină un climat de siguranţă pentru cetăţeni.”, a transmis ISU Cluj.

Gabriel Drînda, noul inspector șef al ISU Cluj

Noul inspector şef este colonelul Gabriel Drînda, care a ocupat, până în prezent, funcţia de prim-adjunct. Acesta a absolvit, în anul 2004, Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’, începându-şi cariera la Grupul de Pompieri ‘Avram Iancu’ al judeţului Cluj, ca adjunct comandant de secţie la Secţia de Pompieri Huedin.

În perioada 2005-2014 a fost comandant al Detaşamentului de Pompieri Huedin. Din 2014 şi până la finalul anului 2023 a gestionat funcţii cu mare responsabilitate în domeniul situaţiilor de urgenţă, fiind şef Centru Operaţional, iar mai târziu prim-adjunct al inspectorului şef.


La festivitatea oficială de predare-primire a comenzii inspectoratului şi a Drapelului de Luptă, desfăşurata la reşedinţa unităţii, au participat colonel Constantin Florea, împuternicit prim-adjunct al inspectorului general. Totodată, au fost prezenţi secretarul general al Guvernului României, Mircea Abrudean, prefectul judeţului Cluj, Irina Munteanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, viceprimarul Dan Tarcea al municipiului Cluj-Napoca, alături de numeroase personalităţi din diferite domenii de activitate.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%