play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Cășeiu Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightUn om de știință trăiește 100 de zile într-un buncăr de pe fundul Oceanului Atlantic: ce este, mai exact, acest studiu al NASA

General

Un om de știință trăiește 100 de zile într-un buncăr de pe fundul Oceanului Atlantic: ce este, mai exact, acest studiu al NASA

todaymartie 30, 2023 5

Background
share close

Un om de știință care trăiește la aproximativ nouă mii de metri sub suprafața Oceanului Atlantic a oferit DailyMail un tur al casei sale, unde urmează să petreacă o sută de zile.
Iată despre ce e vorba în studiul NASA.
Joseph Dituri, în vârstă de 55 de ani, un ofițer naval pensionar, locuiește în prezent într-un loc de o sută de metri pătrați, unde testează tehnologia NASA pentru Marte și tratamente pentru a inversa îmbătrânirea.
Dituri studiază modul în care corpul uman răspunde la expunerea pe termen lung la presiuni extreme într-un spațiu mic timp de o sută de zile – un mediu similar pe care îl vor îndura astronauții care călătoresc în spațiu, pe Planeta Roșie.
În timp ce cabana subacvatică este mică, are o zonă de lucru, bucătărie, baie, două dormitoare și o mică „piscină” care acționează ca ieșire și intrare, dar și o fereastră cu “vedere la ocean”.

Studiul NASA
Dituri, care a început misiunea pe 1 martie, a declarat pentru DailyMail.com din buncăr în ziua 24: „Îmi place, am o cafetieră pentru că știința nu se întâmplă fără cafea”.

Unul dintre dispozitivele testate este un instrument care trebuie testat înainte ca agenția spațială să-l preia. Este similar cu tricorderul Star Trek, care scanează corpul pentru a monitoriza sănătatea unei persoane și a determina dacă are nevoie de asistență medicală.
Dituri investighează, de asemenea, cum să prevină pierderea masei musculare în spațiu, ceea ce afectează astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS).
„Mergem pe Marte, dar va dura 200 de zile pentru a ajunge acolo”, a spus Dituri pentru DailyMail.com.

„Când ajungi acolo vei avea o scădere a masei musculare, nu vei putea vedea prea departe, nu vei fi într-o formă foarte bună și vei avea scăderea densității osoase. Cred că probabil este o idee proastă și trebuie să ne dăm seama mai întâi de unele lucruri”.

Căminul lui Dituri departe de casă este situat la Jules’ Undersea Lodge din Key Largo.
„Există un televizor, deși chiar nu știu cum să-l pornesc. Am un mic congelator ca într-o cameră de hotel”, a spus el.

Există, de asemenea, și un mic cuptor cu microunde pe un raft, singurul lucru care poate fi folosit pentru gătit.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

A murit cunoscutul interpret de muzică populară Tiberiu Ceia

Interpretul de muzică populară din Banat Tiberiu Ceia a murit la vârsta de 82 de ani. Anunţul a fost făcut, miercuri seară, de colegii săi de la TVR Timişoara, unde de mai mulţi ani prezenta o emisiune de muzică populară Tiberiu Ceia şi-a dedicat viaţa muzicii populare, iar printre melodiile sale se numără „Frumoasă-i vecina noastră” sau ”Din copită murgu bate”. El a reprezentat cu mândrie zona Banatului. Debutul oficial […]

todaymartie 30, 2023


0%