play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Apahida Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightUn tenismen ucrainean susține dreptul de joc al rușilor în competiții

General

Un tenismen ucrainean susține dreptul de joc al rușilor în competiții

todaymartie 7, 2023

Background
share close

Un dublist ucrainean susține dreptul de joc al rușilor și al belarușilor, în circuitele internaționale ale tenisului. Oleg Prihodko (25 de ani) este clasat pe locul 123 în clasamentul ATP al probei de dublu. Născut la Pavlograd, oraș din regiunea Dnipropetrovsk a Ucrainei, Prihodko militează pentru dreptul de joc al rușilor, în competițiile de tenis.„O persoană ar trebui să fie judecată după fapte, și nu după naționalitate.”
„Am jucat câteva turnee cu un rus, pentru că mi-e prieten. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să joc alături de prietenul meu. Naționalitatea nu contează, pentru că o persoană ar trebui să fie judecată după faptele sale, și nu după naționalitatea sa,” punctează Oleg Prihodko, într-un interviu acordat BTU.

„Am mulți amici din Rusia și Belarus, prietena mea e de asemenea rusoaică. Cu toții mă ajută și vorbesc împotriva războiului. Nu cred că ei au făcut ceva teribil,” a adăugat jucătorul ucrainean.

Sportivii ruși și belaruși au fost interziși în ediția 2022 a turneului de mare șlem de la Wimbledon. Federația Rusă și Belarus sunt interzise în competițiile internaționale ale tenisului – Cupa Davis și Cupa Billie Jean King, însă sportivilor li se acordă drept de participare în majoritatea competițiilor din circuitele ATP, WTA și ITF.

„Olimpiada reprezintă cel mai mare vis și privilegiu suprem pentru sportivi. Cea mai mare platformă pentru incluziune și diversitate în sport, captând atenția lumii. Având în vedere acest lucru, trebuie să interzicem sportivii ruși și bieloruși, trimițând un mesaj puternic la nivel mondial că suntem uniți în sancțiunile impuse Rusiei și Belarusului.

Trebuie să suporte consecințele pentru actele odioase ale guvernelor lor; viețile lor nu pot continua în condiții de normalitate, iar lumea și popoarele din Rusia și Belarus nu pot fi ignorante cu privire la atrocitățile pe care le comit în Ucraina.

Volodymyr Androschuk, unul dintre cei mai promițători olimpici ucraineni, a fost ucis în război. El nu își va putea îndeplini niciodată potențialul și visurile, așadar de ce ar trebui atleții ruși și belaruși să beneficieze de această șansă, în condițiile în care guvernele lor le fură oamenilor nevinovați această ocazie?” a fost mesajul puternic, redactat și publicat de Elina Svitolina pe Twitter.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Filmul românesc de pe Netflix care îți arată povestea furtului brățărilor de aur dacice: intrigi, trafic de artefacte și adevărul despre comorile

Netflix are în librăria sa multe filme documentar românești interesante. Nu ar fi rău să arunci o privire, dacă ai abonament la rețeaua de streaming. Unul dintre aceste documentare, din anul 2017, care merită vizionate este The Hunt for Transylvanian Gold (Goana după aurul dacic). Goana după aurul dacic, cu titlul original The Hunt for Transylvanian Gold, oferă informaţii inedite despre rețelele care se ocupă cu traficul de artefacte pe […]

todaymartie 6, 2023 1


0%