play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

Un tenismen ucrainean susține dreptul de joc al rușilor în competiții

today03/07/2023

Background
share close

Un dublist ucrainean susține dreptul de joc al rușilor și al belarușilor, în circuitele internaționale ale tenisului. Oleg Prihodko (25 de ani) este clasat pe locul 123 în clasamentul ATP al probei de dublu. Născut la Pavlograd, oraș din regiunea Dnipropetrovsk a Ucrainei, Prihodko militează pentru dreptul de joc al rușilor, în competițiile de tenis.„O persoană ar trebui să fie judecată după fapte, și nu după naționalitate.”
„Am jucat câteva turnee cu un rus, pentru că mi-e prieten. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să joc alături de prietenul meu. Naționalitatea nu contează, pentru că o persoană ar trebui să fie judecată după faptele sale, și nu după naționalitatea sa,” punctează Oleg Prihodko, într-un interviu acordat BTU.

„Am mulți amici din Rusia și Belarus, prietena mea e de asemenea rusoaică. Cu toții mă ajută și vorbesc împotriva războiului. Nu cred că ei au făcut ceva teribil,” a adăugat jucătorul ucrainean.

Sportivii ruși și belaruși au fost interziși în ediția 2022 a turneului de mare șlem de la Wimbledon. Federația Rusă și Belarus sunt interzise în competițiile internaționale ale tenisului – Cupa Davis și Cupa Billie Jean King, însă sportivilor li se acordă drept de participare în majoritatea competițiilor din circuitele ATP, WTA și ITF.

„Olimpiada reprezintă cel mai mare vis și privilegiu suprem pentru sportivi. Cea mai mare platformă pentru incluziune și diversitate în sport, captând atenția lumii. Având în vedere acest lucru, trebuie să interzicem sportivii ruși și bieloruși, trimițând un mesaj puternic la nivel mondial că suntem uniți în sancțiunile impuse Rusiei și Belarusului.

Trebuie să suporte consecințele pentru actele odioase ale guvernelor lor; viețile lor nu pot continua în condiții de normalitate, iar lumea și popoarele din Rusia și Belarus nu pot fi ignorante cu privire la atrocitățile pe care le comit în Ucraina.

Volodymyr Androschuk, unul dintre cei mai promițători olimpici ucraineni, a fost ucis în război. El nu își va putea îndeplini niciodată potențialul și visurile, așadar de ce ar trebui atleții ruși și belaruși să beneficieze de această șansă, în condițiile în care guvernele lor le fură oamenilor nevinovați această ocazie?” a fost mesajul puternic, redactat și publicat de Elina Svitolina pe Twitter.

Written by: Somes Radio


0%