play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

General

Un ucrainean a fost salvat în timp record după ce s-a rătăcit în Munții Maramureșului – Bărbatul a fost găsit degerat, dar în viață

today01/23/2024

Background
share close

Alarma s-a dat aseară când un alt ucrainean a sunt la 112. Acesta a spus că în zona prin care a trecut se afla un alt bărbat ucrainean care are nevoie de ajutor. Acesta se afla într-o hipotermie severă cu degerături și în imposibilitatea de a se deplasa.

Imediat salvatorii de la SPJ Salvamont Maramures, împreună cu politiști de la Poliția de Frontieră au pornit în căutarea bărbatului.

Datorită informațiilor privind starea precară de sănătate a cetățeanului ucrainean s-a solicitat în sprijin și un elicopter.

Bărbatul a fost găsit în timp record de echipele de căutare -salvare. Acesta se afla în hipotermie și prezenta degerături la membrele inferioare.

“Starea lui de sănătate este precară datorită condițiilor în care s-a expus dar ceea ce este cel mai important…. este în viață. Cu siguranță noaptea geroasă care urmează cu temperaturi pe munte de pana la -15 grade putea avea un efect fatal în cazul în care bărbatul ar fi rămas pe munte.”, a transmis Salvamont Maramureș.

Munca de echipă este secretul succesului

Bărbatul a fost coborât în siguranță de pe munte de echipele de căutare – salvare. Aceștia l-au predat medicilor pentru investigații și tratament.

“Felicitări celor care au participat la această acțiune contracronometru….echipajul elicopterului SMURD de la POA Jibou, colegilor de la Poliția de Frontiera Maramures cu care, de altfel, lucrăm excelent la fiecare acțiune grea din zona de graniță și multumiri pentru substanțialul ajutor dat în executarea cu succes a misiunii de căutare – salvare prietenilor noștri Gavrilă Bor și Grigore Grec – de la Asociația Wildlife MM – gestionarii fondului cinegetic nr.7 Repedea, Marmaureș, oameni deosebiți care au fost alături de echipele de căutare – salvare punând la dispoziția salvatorilor inclusiv șenilata din dotare și care prin gestul lor au ușurat munca salvatorilor și reușita acțiunii.”, a mai transmis Salvamont Maramureș.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%