play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

Vacanța în România de sărbători, un vis frumos pentru majoritatea: ”un român de rând nu-și poate permite”

today12/08/2022

Background
share close

România începe să fie prea scumpă pentru români, iar majoritatea celor care trăiesc pe meleaguri mioritice sunt efectiv nevoiți să treacă dincolo de graniță pentru un concediu decent, în condiții civilizate, la prețuri rezonabile.

În cazul în care ai intrat recent pe Booking sau AirBnB să vezi care sunt prețurile în Poiana Brașov, probabil că ai fost șocat de valorile astronomice pe care sunt nevoiți să le achite . Un pic trist este că de aceeași părere este și ministrul Antreprenoriatului și Turismului, care este conștienți că românii de rând nu-și permit astfel de concedii.

Cât costă o vacanță la munte, în România

Constantin-Daniel Cadariu este ministrul Antreprenoriatului și Turismului, iar din această poziție, a fost invitat la Profit News TV. Cu această ocazie, a spus că ”un român de rând” nu are nicio șansă să-și permită pachetele de sărbători ofertate de agențiile de turism din România. În primul rând sunt mai scumpe cu 15%, iar în al doilea rând, cu 7000 de lei de persoană la un hotel de 4 stele, ieși mai bine dacă te duci la Paris sau Viena.

„Funcționează cererea și oferta. Asta ne-am dorit, asta avem. E clar că un român obișnuit, de rând, nu-și poate permite așa ceva. Dar atâta vreme cât hotelurile au rezervări în proporție de 100%, eu zic că pentru industria turismului este un lucru foarte bun. E mai puțin bun faptul că nu orice roman poate să-și permită așa ceva”, a explicat ministrul Cadariu.

Ca ecografia turismului românesc din această perioadă să fie completă, ministrul a explicat că prețuri piperate se regăsesc nu doar în Poiana Brașov, dar și în Bucovina sau alte regiuni ”ofertante” pentru amatorii de tradiții culturale românești. „Mi-e greu să cred că un român plătește 7.000 de lei pentru o singură persoană și merge de 10 ani de zile și nu are condiții să meargă acolo. N-ar mai merge. Prețul trebuie să reflecte calitatea serviciilor. Și presupun că un turist care merge de 10-15 ani în aceeași locație, unde sunt prețurile cele mai mari se uită la calitatea serviciilor și nu ar accepta astfel de prețuri fără a fi însoțite de calitate”, mai spune ministrul.

 

Written by: Somes Radio


0%