play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Valea Ierii Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - comuna Monor Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Municipiul Alba Iulia Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Alba Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Comuna Zagra Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Tășnad, Satu Mare Radio Someș

General

Vești bune de la Săcuieu! Proiecte care aduc dezvoltare!

today07/07/2023

Background
share close

Primarul Gheorghe Cuc, a făcut anunțul legat de dezvoltarea comunei Săcuieu,. Potrivit acestuia săptămâna aceasta va rămâne in istoria comunei datatorita proiectelor viitoare.

Pe parcursul săptămânii, primarul a primit vestea aprobării a două proiecte majore a căror valoare depășește bugetul pe care l-ar fi adunat in peste 100 ani din resurse proprii.

” Luni am primit aprobare pentru finanțarea realizării acelei frumoase piste de biciclete care va lega zona Cabana Vladeasa de Pietrele Albe, despre care v-am mai povestit anterior, prin intermediul AFM cu o valoare de aproape 4 milioane lei. Cu o lungime de 6 km, peisaje de vis oferite pe traseu, iluminat nocturn va fi de departe cea mai atractivă pistă de biciclete din zonă, care va aduce mii de vizitatori și doritori de relaxare și frumos in comuna noastră. De asemenea, pe lângă că va face o legătură facilă și prietenoasă cu mediul, între zona turistică Vlădeasa și Parcul Natural Apuseni, va fi conectată și la traseul de cicloturism Velo Apuseni, aprobat si acesta spre finanțare prin PNRR.

Astăzi am primit marea veste a aprobării unui proiect de o anvergură cu adeavărat istorică pentru comuna noastră si anume realizarea de rețele de apă și canalizare in satele Rogojel și Vișagu, plus extinderea celei existente in satul Săcuieu, cu o valoare de aproape 59 milioane de lei, fiind cel mai mare din listă și singurul din județul Cluj. Apa de consum va fi captată din muntele Vlădeasa, iar cele menajere vor fi colectate in fose individuale și colective, in acest fel contribuind atât la rezolvarea problemei lipsei apei potabile dar și la cea a evitării poluării solului, ținând cont că ne aflăm intr-o zonă de arie protejată și de o frumusețe aparte.

Așa ca nu ne rămâne decât să ne urăm spor la găsirea unor proiectanți și constructori de nădejde, la întocmirea sutelor și miilor de pagini de hârtii și avize necesare, iar beneficiarilor răbdare și ințelegere.

!!! Nu ne oprim aici, lucrăm la elaborarea și depunerea unui proiect major privind Domeniul Schiabil Vlădeasa, depunerea cererii de finanțare pentru construirea unui important Centru Multicultural prin CNI și alte proiecte de infrastructură prin noul PNS.” a declarat primarul comunei Săcuieu,  Gheorghe Cuc.

 

Written by: Somes Radio


0%