play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Demo Radio Nr.1 For New Music And All The Hits!

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - Măguri Răcătău Radio Someș

Play Now
 • home Home
 • keyboard_arrow_right General
 • keyboard_arrow_right News
 • keyboard_arrow_right Articole
 • keyboard_arrow_rightViața cu țurțuri la mustăți. Cum trăiește un român plecat din țară acum 17 ani în Siberia, la -43 de grade. Ce a pățit când a mers cu mașina

General

Viața cu țurțuri la mustăți. Cum trăiește un român plecat din țară acum 17 ani în Siberia, la -43 de grade. Ce a pățit când a mers cu mașina

todayianuarie 25, 2023

Background
share close

Un român care trăiește de 17 ani în Ulan-Ude, capitala Republicii Buriatia din Federația Rusă, a povestit pe contul său de Facebook, cum e viața la minus 50 de grade Celsius.
Marius Giura, 48 de ani, este din Alba și a ales să trăiască Siberia alături de familia sa, unde este pastor misionar al Bisericii Baptiste. Slujește în Buriatia, teritoriul unui vechi trib mongol. Unde este Ulan-Ude Ulan-Ude este capitala Buriatiei, Rusia, situată la aproximativ 100 de kilometri la sud-est de Lacul Baikal, pe râul Uda, la confluența sa cu Selenga și la 5.600 de kilometri de Moscova. Conform recensământului din 2021, în Ulan-Ude locuiau 437.565 de persoane, făcând orașul al treilea ca mărime din Orientul Îndepărtat al Rusiei, după populație.
Este căsătorit din 1999 și este tatăl a 5 copii. Ce înseamnă să mergi la cumpărături atunci când afară, mercurul din termometru se prăbușește, sau cum funcționează mașina la -40 de grade, sunt câteva din experiențele acestuia. „Respiri greu, nările ți se lipesc, iar mustățile încep să facă țurțuri după câteva respirații în aerul geros de-afară”, a scris acesta. Postarea lui Marius Giura -43 de grade C. E al 17-lea an de când trăim în Buryatia. Dar niciodată în toți acești ani nu a fost „oficial” atât de frig în Ulan-Ude.
Cum se comportă mașina la ger extrem La aceste temperaturi amortizoarele mașinilor nu mai funcționează aproape deloc, ieri, la cea mai mică denivelare, pe față auzeam de parcă s-ar lovi undeva fier de fier, sec. Suspensia se mai ține cât de cât în arcuri și bucșe, dar oricum mașina se simte și se aude mai mult ca o căruță. Ușile se închid cu greu, din a 3-4-a încercare. Căldură cât să nu îngheți, și aia după o jumătate de oră de tors a motorului. Prin oraș, cu opriri, porniri, pauze, încălziri de motor, Arca noastră consumă și peste 20 litri la 100 km. Dacă e afară, în astfel de condiții motorul trebuie să meargă cam 30 de minute la fiecare oră, altfel riști să nu-l mai pornești. Cel mai bine pe-o vreme ca asta e ca mașina să se odihnească liniștită în garaj. Iar tu să-ți faci de lucru prin casă”.

Written by: Somes Radio

Rate it

Previous post

General

Fiica lui Victor Socaciu și-a sărbătorit fetița fără regretatul artist. Ultimele imagini cu el de la petrecerea nepoatei sale: „De ziua ei, golul de tata este și mai pronunțat!”

Fiica lui Victor Socaciu și-a sărbătorit fetița fără regretatul artist. Ana-Maria, fiica lui Victor Socaciu, și-a serbat fiica cea mare, pe Josephina, care a împlinit 10 ani pe data de 19 ianuarie. Până acum un an, puștoaica se aniversa împreună cu bunicul ei, regretatul Victor Socaciu. La ziua de naștere a Iosephinei, Ana-Maria a simțit și mai mult lipsa tatălui ei, care a murit pe 27 decembrie 2021. Într-un interviu […]

todayianuarie 24, 2023 2


0%