play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Ulmeni Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Șimleul Silvaniei Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cătina Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Baia Sprie Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -orașul Seini Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

General

VIITORII AGENȚI DE ORDINE PUBLICĂ AU DEPUS AZI JURĂMÂNTUL MILITAR CA ABSOLVENȚI AI ȘCOLII DE POLIȚIE DIN CLUJ

today08/04/2023

Background
share close

“Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” au rostit azi într-un glas 193 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, odată cu depunerea jurământului militar.

Prezent la ceremonie, chestor principal de poliție Benone-Marian Matei, inspectorul general al Poliției Române, le-a transmis tinerilor să rămână fideli profesiei pe care au ales-o:”În calitate de viitori membri ai forțelor de ordine, veți fi adesea chemați să interveniți în situații de criză și să faceți alegeri dificile. Sarcina voastră nu se va rezuma doar la aplicarea legii, ci și la construirea unui mediu sigur și armonios, pentru toți cetățenii. Veți fi modele pentru alții și veți promova valorile esențiale ale unei societăți corecte. Astăzi, odată cu depunerea Jurământului Militar, începeți o nouă etapă în călătoria voastră către împlinirea visului de a fi polițiști. Nu uitați să rămâneți fideli angajamentului vostru, să vă dedicați cu pasiune acestei profesii și să fiți în permanență deschiși să învățați și să vă dezvoltați abilitățile” 

La festivitate au participat Înaltpreasfințitul Andrei – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, reprezentanți ai administrației publice locale și județene, instituții universitare de învățământ, parteneri din sectorul privat.

A 23-a serie de elevi (28 de fete și 165 de băieți) se va pregăti pentru specializarea Ordine Publică. Elevii provin din județele Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Alba, Bistrița-Năsăud, Arad, Mureș, Satu Mare, Hunedoara, Suceava, Timiș, Sibiu, Harghita, Botoșani, Iași, Caraș Severin, Constanța, Vâlcea și București.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 5.500 de agenţi de poliţie, alte două serii de elevi fiind în practică sau pe băncile școlii.

Elena Vesa

Written by: Somes Radio


0%