play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  radio SOMEȘ radio SOMEȘ - tradiție și folclor

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Mihai Viteazu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Cămărașu Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Palatca Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Recea Cristur Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - județul Maramureș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - orașul Dragomirești Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Aluniș Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Așchileul Mare Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal -comuna Gilău Radio Someș

 • cover play_arrow

  Călător prin Ardeal - municipiul Câmpia Turzii Radio Someș

General

Ziua Bolilor Rare a fost marcată la Zalău prin vernisajul expoziției “Împărtășește-ți Culorile”

today02/28/2024

Background
share close

Ziua Bolilor Rare reprezintă campania oficială derulată la nivel internațional care are drept scop sensibilizarea, creșterea gradului de conștientizare asupra bolilor rare. Această zi este sarbatorită în fiecare an în ultima zi a lunii februarie. Ziua Bolilor Rare a fost lansată în 2008 de către EURORDIS-Rare Diseases Europe și Council of National Alliances.

Pentru a marca această zi, la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău a avut loc vernisajul expoziției “Împărtășește-ți Culorile”, în cadrul Zilei Bolilor Rare 2024.

“Suntem mândri să susținem această inițiativă care aduce în prim-plan creativitatea și talentul beneficiarilor Centrului NoRo, oferindu-le o platformă pentru a-și împărtăși povestea prin intermediul artei. Ne dorim ca această expoziție să sensibilizeze publicul cu privire la importanța conștientizării bolilor rare și să contribuie la susținerea acestor cauze.

Vă așteptăm cu drag să participați la acest eveniment  și să fiți parte dintr-un lanț global de lumină, alături de milioanele de oameni din întreaga lume care marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Bolilor Rare.”, au transmis reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

În cadrul evenimentului elevii de la Liceul de Arte Ioan Sima au încântat publicul cu un moment artistic plin de sensibilitate.

“Prin acest eveniment am avut privilegiul să evidențiem creativitatea și entuziasmul prin care beneficiarii Centrului NoRo și grupurile de pacienți și-au împărtășit culorile prin obiectele făcute cu drag de ei. Vă invităm cu drag să vizitați expoziția noastră, care rămâne deschisă și să vă bucurați de operele expuse, inclusiv de minunatele mărțișoare. Prin achiziționarea obiectelor handmade, puteți contribui la sprijinirea celor afectați de boli rare.”, transmit reprezentanții centrului NoRo.

Elena Vesa

 

Written by: Somes Radio


0%